מתכון לסברינה (באבא רום): לחזור לאייטיז

אביזרי מטבח נדרשים: מיקסר, סילקון שקעים (צורת פרח) ,שקי זילוף, צנטר חלק

                                

המרכיבים לעוגה

150 גרם קמח

2 ביצים קטנות

35 גרם חמאה

1 כפית שטוחה שמרים יבשים (4 גרם)

70 מ"ל מים

30 גרם סוכר

3 גרם מלח

 

המרכיבים לסירופ

חצי ליטר מים

250 גרם סוכר

15 מ"ל רום משובח

 

המרכיבים לקרם מסקרפונה

300 גרם שוקולד לבן

300 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם גבינת מסקרפונה

10 גרם אבקת פודינג וניל

 

*10 דובדבני אמרונה לקישוט

 

צילום הדס ניצן

 

אופן הכנת בסיס השמרים

1.    מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח והמלח

2.    מחממים קלות את המים (מיקרוגל או מים חמים מהברז)

3.    ממיסים את השמרים והסוכר במים

4.    מוסיפים למיקסר את הביצים והשמרים המומסים ולשים לקבלת בצק אחיד שנפרד מקצוות הדוד. מפסיקים ללוש אך לא מפרקים את הבצק מהמיקסר

5.    ממיסים את החמאה ומבשלים כמה רגעים נוספים כך שהחמאה תקבל גוון גולדן ושופכים על הבצק

6.    מכסים את הבצק במגבת לחה ומתפיחים כשעתיים עד שהבצק הכפיל את גודלו

7.    מפעילים מחדש את המיקסר במהירות בינונית ולשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק

8.    ממלאים את הבצק לשק זילוף ומזלפים לתוך שקעי הסילקון (40 גרם לכל שקע)

9.    מתפיחים פעם נוספת, כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את גודלו

10. אופים ב 150 מעלות כ 20 דקות, מחלצים מסילקון, מורידים את

             חום בתנור ל100 מעלות ואופים כשעה וחצי נוספת עד שהמאפה

             יבש מאוד.

 

אופן ההכנה עם הסירופ

1.    מרתיחים את המים והסוכר. מוסיפים את הרום

2.    מישרים את בסיס העוגה

3.    משרים את המאפים בסירופ החמים עד שהם מכפילות את גודלם (כ 10 דקות)

4.    מוציאים את העוגות ומעמידים על מגש הגשה מעט עמוק

 

הקצפת הקרם וההרכבה

1.    מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד

2.    מערבבים עד שהשוקולד נמס היטב

3.    מקררים היטב

4.    בקערת המיקסר מקציפים לקצף יציב את כל מרכיבי הקרם

5.    ממלאים שק זילוף ומזלפים על כל תחתית עוגה ספירל קרם גבוה

6.    מעטרים בדובדבן. שומרים במקרר עד ההגשה

תגובות (0)
הוסף תגובה