4 משקאות טעימים, בריאים ופשוטים להכנה

עונת הקיץ הבאה עלינו לטובה המרמזת עוד רגע על החום הרב שישרור בארצנו זו הזדמנות מצוינת להפשיל שרוולים, להיכנס למטבח ולהתחיל ליצור משקאות מרעננים ובריאים. חומרי הגלם טריים, שפע של ערכים תזונתיים זמינים, וכמובן, ללא כל תוספות הסוכר וחומרי השימור הנמצאים במשקאות המתועשים. ובשורה לאוהבי השוקו, מתכון מנצח לאייס שוקו מחומרים טבעיים בלבד, מתאים להורים ולילדים!

טיפ מהמומחים לחמוציות

השתמשו במיץ החמוציות של אושן ספריי, המכיל 1,100 חמוציות בכל בקבוק ועשיר בנוגדי חמצון וערכים תזונתיים גבוהים.

 

 

מיץ אדום לוהט

ציוד דרוש: מסחטת מיצים בסחיטה איטית/מסחטה סלילית

1-2 מנות

החומרים:

3 תפוחים מזן יהונתן או חרמון שטופים וחתוכים לפלחים

חצי כוס מיץ חמוציות/חמוציות קפואות ומופשרות בטמפ' החדר

רימון 1 מפורק

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים למסחטה וטוחנים היטב

מוסיפים קוביות קרח ומגישים.

מיץ תפוח-אגס ירוקים צלול

ציוד דרוש: מסחטת מיצים בסחיטה איטית/מסחטה סלילית

2 מנות

החומרים:

4 תפוחים

4 אגסים

אופציונלי: חצי כוס ענבים ירוקים שטופים

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים למסחטה וטוחנים היטב

מוסיפים קוביית קרח ומגישים.

שייק טרופי

ציוד דרוש: בלנדר

החומרים:

2 בננות קפואות

4 טבעות אננס מיובש טבעי ללא תוספת סוכר

פחית קרם קוקוס

רבע כוס פסיפלורה קפואה

כף נוזל אגבה או 6 תמרים מזן מג'הול ללא גרעין

2-3 כוסות קרח

אופן ההכנה:

טוחנים את כל החומרים ביחד מלבד הקרח למשך 2 דקות. מוסיפים את הקרח וטוחנים היטב עד שמתקבל מרקם הדומה לברד.

עוד במדור:

אייס שוקו  על בסיס חלב שקדים סמיך

תחילה יש להכין חלב שקדים ביתי

מתכון לחלב שקדים סמיך

2 כוסות שקדים קלופים

500-750 מ"ל מים מינרלים

2 כפות מייפל/ממתיק

אופן ההכנה:

טוחנים את כל החומרים בבלנדר לנוזל חלקלק וללא שבבי שקדים. מעבירים את הנוזל דרך חיתול בד לסינון סיבי השקדים ע"י לחיצה. מעבירים את המשקה לקירור.

הכנת השוקו:

חומרים למנה אחת

1.5 כוסות חלב שקדים

5 תמרים מזן מג'הול

1 כפית קקאו גדושה

5 קוביות קרח

הכנה:

טוחנים היטב עד למרקם אייס כשהקרח אינו טחון עד הסוף