כדורי גבינה מפנקים ונימוחים

לכדורי הגבינה:

300 גרם גבינת טוב-טעם או כנען

50 גרם גבינה צהובה מגורדת

50 גרם גבינה לבנה 5%

70 גרם גבינת פרמז'ן

100 גרם גבינת פטה מגורדת

2 ביצים

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן צמחי (שמן קנולה, סויה או חמניה) לטיגון

 

לציפוי:

קמח

ביצה טרופה

פירורי לחם או פנקו (לבחירתכם)

חופן קצח

 

לרוטב מרענן:

יוגורט

עירית קצוצה

קורט פפריקה מתוקה

 

 

אופן ההכנה:

·        חממו בסיר על הכיריים שמן עד לרתיחה.

·        ערבבו את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

·        צרו בין כפות הידיים כדורים בקוטר 2 ס"מ.

·        גלגלו כל כדור, על פי הסדר: בקמח, בביצה ובפירורי לחם או בפירורי פנקו מעורבבים עם קצח.

·        טגנו את הכדורים בשמן עמוק עד להזהבה.

·        הוציאו את הכדורים מן השמן והניחו על נייר סופג.

·        ערבבו את כל חומרי הרוטב והגישו מייד לאחר הטיגון לצד הרוטב המרענן.

 

 

מומלץ להכין את הכדורים סמוך למועד ההגשה. במקרה שאתם מארחים – כדאי להכין את הבלילה מספר שעות מראש, לכסות בניילון, לשמור במקרר ולטגן זמן קצר לפני הארוחה. כדורי הגבינה מתאימים במיוחד לארוחת שבועות לצד פלטת גבינות, ירקות, קישים ומאפים, ועשויים לשמש כמנת פתיחה מרשימה וחגיגית או נשנוש טעים לבראנץ' בכל ימות השנה. 

 

חג שמח ובתאבון!

 

 

באדיבות ראובן גד, קייטרינג תמרים

תגובות (0)
הוסף תגובה