בראוניז שעועית אדומה

מי לא אוהב שוקולד? כמעט כולם אוהבים שוקולד. עוגת שוקולד, עוגיות שוקולד, בראוניז שוקולד. שוקולד הוא הקינוח האולטימטיבי וגם קינוחים בלי שוקולד הופכים טעימים יותר אם מוסיפים להם מעט שוקולד משובח. אבל בימינו ברור לכולנו שלא כל שוקולד שקונים בסופר הוא לא בהכרח הנשנוש הנכון לילדים.

 

הקינוח בריא, אבל מה עם הארוחה?

לפני שאתם מתחילם להכין את הקינוח, תנסו להכין מנה עיקרית בריאה, משביעה ודלת קלוריות. כנסו למתכון המלא והצמחוני לטורטייה מקמח מלא במילוי חזה בגריל מן הצומח

 

אל דאגה, עם ממש מעט דמיון ולא מעט עבודה אפשר בקלות להכין קינוח שוקולד משגע ולהרוויח כפול. למה כפול? כי הקינוח הזה עשוי מקטניות. השנה הוכרזה על ידי האו”ם כ"שנת הקטניות". שנה שבה הארגון מעודד צריכת קטניות בתזונה היומיומית שלנו.

 

ולא סתם הכריז האו”ם על השנה הזו כשנת הקטניות. על פי הדיאטנית דורית שאלתיאל, הקטניות מכילות שפע של יתרונות תזונתיים ולכן מומלץ לשלב אותן בתפריט של כל בני המשפחה. "הקטניות מכילות חלבון, מינרלים וויטמינים, דלות בשומן ועשירות בסיבים תזונתיים. כלומר, הן למעשה סופר פוד".

הפלוס הגדול ביותר בבראוניז האלו הוא שהם רכים ושוקולדיים להפליא כל שכל ילד ישמח לאכול אותם גם אם הוא לא אוהב קטניות. גם מי ששומר על תזונה מאוזנת יכול ליהנות מהם ולקבל את מנת הקטניות היומית שלו במסווה של בראוניז שוקולד עשיר ומפנק.

 

לפיכך, לרגל שנת הקטניות, להלן מתכון נהדר לבראוניז שוקולד משעועית אדומההרווחנו גם קקאו וגם קטניות.

 


 

המצרכים:

 

1/2 1 כוסות שעועית אדומה מושרת ומבושלת 

 

2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת

 

1/2 כוס שיבולת שועל או קוואקר

 

1/4 כפית מלח 

 

1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי / סילאן 100% תמרים

 

1/4 כוס שמן קוקוס או קנולה

 

2 כפיות תמצית וניל

 

1/2 כפית אבקת אפייה

 

1/2 כוס שוקולד צ’יפס מריר

 

 

אופן ההכנה:

 

להניח את כל המרכיבים במעבד מזון מלבד השוקולד צ'יפס 

 

לעבד טוב טוב לבלילה אחידה 

 

להוסיף שוקולד צ'יפס ולערבב מעט עם כף עץ

 

להעביר לתבנית 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה 

 

לאפות על 180 מעלות 15-18 דקות 

 

לקרר לחלוטין על רשת לפני שחותכים לקוביות 

תגובות (0)
הוסף תגובה