לזניה חצילים: האלטרנטיבה הבריאה והפחות משמינה

ארוחות איטלקיות הן תמיד ארוחות מנצחות.

העגבניות, השום, הגבינות, הפסטות, הפוקצ’ות – מושלם.

אבל מה אם מגיעים אורחים שלא צורכים חיטה? ומה אם אתם מנסים לצמצם בפחמימות? האם אוכל איטלקי יוצא מחוץ לתחומו של מי שמחליט להימנע מאלו?
כלל וכלל לא.

גם מנה איטלקית מהעשירות ביותר, הלזניה, יכולה להיות מנת חלקם של כל מי שמעוניין ליהנות מארוחה איטלקית משובחת.

הכיצד? בקלות רבה. כל מה שעלינו לעשות הוא להחליף את דפי הלזניה בפרוסות דקות של חציל ואנחנו בדרך לרומא.

 

 

מחפשים עוד מתכונים בריאים וצמחונים? הגעתם למקום הנכון, קבלו מתכון קל וטעים לסלט כרוב שקדים ונקטרינה– שלא תרצו להפסיק לאכול

 

לעוד מתכונים צמחוניים וקלים להכנה>> לחצו כאן

 

על פי הדיאטנית דורית שאלתיאל היתרונות בהחלפת דפי הלזניה בחציל הן רבות ומגוונות;

היתרון העיקרי הוא שזו דרך נפלאה לשלב ירקות בתפריט היומיומי, במיוחד ירקות שבתצורה אחרת אולי לא היינו אוכלים. וזה פלוס גדול אפילו יותר כשמדובר בילדים.

בנוסף, לזניה מפרוסות חצילים הינה מטבעה נטולת גלוטן (אם יתר המרכיבים גם נטולי גלוטן) וכך שמי שנמנע מגלוטן יכול ליהנות מהמנה בשמחה.

יתרון נוסף על פי שאלתיאל הוא שילוב החלבון במנה, החלבון מגיע מהגבינה או מהחלופה הטבעונית. שאלתיאל ממליצה למי שבוחר לאכול גבינה טבעונית לשלב גבינה טבעונית המכילה חלבון.

ומה עם מי שכן רוצה לשלב פחמימות בארוחה שלו אבל לא מעוניין בהכרח בדפי לזניה?
שאלתיאל ממליצה לשלב מנת פחמימות מדגנים מלאים לצד הלזניה לארוחה מאוזנת מושלמת.

אז לחובבי אוכל איטלקי (וחצילים) באשר הם, להלן מתכון מפנק ביותר ללזניית חצילים משגעת:

 

 

 המרכיבים:

 

2 חצילים גדולים פרוסים לפרוסות דקות מכוסים במלח 

 

5-6  עגבניות מקולפות קצוצות 

 

1 בצל קצוץ דק 

 

3 שיני שום קצוצות

 

1 כוס עגבניות מיובשות קצוצות

 

1 כוס פלפל קלוי חתוך לקוביות 

 

2 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת / גבינה טבעונית לגרסה טבעונית / פרווה

 

תבלינים: מלח, פלפל גרוס, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, פפריקה מתוקה 

 

 

אופן ההכנה:

 

במחבת עמוקה לטגן בצל עד שמזהיב 

 

להוסיף שום ולערבב חצי דקה ללא הפסקה 

 

להוסיף עגבניות ולבשל עד שמתרככות 

 

להוסיף תבלינים ולערבב טוב 

 

בתבנית מלבנית עמוקה לשפוך מעט רוטב עגבניות ולמרוח על התחתית 

 

לנער את המלח מפרוסות החציל ולהניח שכבת פרוסות בתבנית

 

לפזר מעל רוטב עגבניות, גבינה, עגבניות מיובשות ופלפל קלוי

 

לכסות בשכבה של חצילים וחוזר חלילה עד שנגמרים המרכיבים 

 

לאפות על 190 מעלות 35-40 דקות 

 

לקרר מעט לפני הגשה 

תגובות (0)
הוסף תגובה