סלמון ברוטב טריאקי עם אטריות זכוכית

5 חתיכות פילה סלמון ללא עור ועצמות ( 150 גרם כול חתיכה)

 

רוטב:

1/3 כוס רוטב סויה

3 כפות טריאקי  של חברת ASIA

1 כף שמן שומשום

1 כף בוטנים וקארי של "משק לין"

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ

2 שיני שום

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף מייפל

שומשום לבן

4 כפות מים רותחים.

חבילת אטריות שעועית

 

ירקות:

בוק צוי

פטריות שמפניון/פורטובלו/שיטאקה

2 שיני שום

 

אופן ההכנה:

1.    מחממים מחבת עמוקה עם מעט שמן זית ומזהיבים שום,ג'ינג'ר. מוסיפים פטריות חתוכות.

2.    מוסיפים 1/3 מים רותחים ומבשלים 5-8 דקות.

3.    במקביל מניחים את האטריות שעועית בקערה ושופכים עלייה מים רותחים. מסננים כעבור 4 דקות

4.    מוסיפים את הסלמון. סוגרים עם מכסה 4 דקות.

5.    מוסיפים את הרוטב לאחר שעירבבנו אותו ומכסים לעוד 5 דקות

6.    מוסיפים את האטריות שעועית ויחד איתן 1/2 כוס מים רותחים

7.    מוסיפים עלי בוק צוי ובמידת הצורך עוד מים רותחים.

8.    מבשלים עוד 5 דקות.

9.    מגישים חם

 

 

 

צילום: סיון אסקיו

תגובות (0)
הוסף תגובה