נורמנדי תפוחי עץ

המרכיבים לבצק בריוש:

600 גרם קמח (כ 3כוסות)

75 מ"ל חלב  (כשליש כוס)

100 גרם סוכר (כחצי כוס)

15 גרם שמרים יבשים (כ2 כפות)

8 גרם מלח ים דק (כף)

300 גרם חמאה

300 גרם (6 יחידות) ביצים

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את החלב, הסוכר והשמרים

2. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והמלח

3. מוסיפים למיקסר את תערובת החלב והשמרים ומתחילים בלישה

   במהירות בינונית

4. מוסיפים, תוך כדי לישה, בהדרגה את הביצים ומעבדים עד קבלת

    בצק אחיד.

5. מקררים, עדיין בתוך סיר המיקסר, כחצי שעה את הבצק במקרר

6. חותכים את החמאה לקוביות

7. מחזירים את הקערה למיקסר וממשיכים בלישה במהירות בינונית

8. תוך כדי לישה מוסיפים את החמאה אל תוך הבצק ולשים עד

   שהחמאה מתחברת והבצק אחיד, אם כי מאוד רך!

9. בעזרת קלף מחלצים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון נצמד

    ומקררים במקרר, לפחות שלוש שעות.

10. חותכים את הבצק לארבעה כיכרות, ובעדינות מעבירים את

    הכיכרות לתבנית אפייה.

 

מילוי תפוחי עץ:

10 תפוחי עץ

150 גרם סוכר

100 גרם חמאה

50   גרם צימוקים

קינמון

 

סירופ קלבדוס:

50  גרם סוכר

50  מ"ל מים

50 מ"ל קלבדוס (או ברנדי)

 

אופן הכנת התפוחים:

קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לפלחים עבים

מסדרים את התפוחים על תבנית עם ניר אפיה

ממיסים את החמאה ועם מברשת מטבח מורחים את התפוחים

מפזרים סוכר על התפוחים ומתבלים בקינמון

אופים ב200 מעלות כעשרים דקות עד שהסוכר נמס והתפוחים מתקרמלים

 

אופן הרכבת העוגה:

מרדדים את בצק הבריוש למלבן באורך מטר רוחב 40

מפזרים עליו את מלית התפוחים

חותכים את הגליל ל 10 שושנים ומסדרים בתוך כל רינג 5

שושנים

 

אופן הכנת הסירופ:

מרתיחים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס

מכבים את אש הבישול ומוסיפים את הקלבדוס ומצננים

 

באפייה:

מתפיחים את העוגות שעה וחצי

אופים ב 150 מעלות כ 35 דקות, עד שהבצק מקבל גווני חום בהיר בוהקים. מצננים כרבע שעה

מזלפים את הסירופ על העוגות, מצננים  ומגישים

 

תגובות (0)
הוסף תגובה