עגבניות ממולאות בקינואה ועשבים ברוטב עגבניות טריות

5 עגבניות חתוכות (לשמור את הכובע ולרוקן עם כפית את בשר העגבנייה. לשמור על המיץ)

1/2 כוס קינואה שטופה

1/2 כוס אורז לבן (טילדה)

1 בצל לבן קצוץ

2 שיני שום קצוצות

תרד/מנגולד/עלי סלק קצוצים (כוס של עלים)

שמיר קצוץ

1/2 כפית כורכום,1/2 כפית פפריקה

2 עגבניות קצוצות

 

 

לרוטב העגבניות:

5 עגבניות חתוכות

1 שן שום

1 רסק עגבניות קטן

1 כפית סוכר

 

אופן הכנה:

1.    מחממים מעט שמן זית בסיר ומזהיבים את הבצל והשום. מוסיפים את הקינואה , האורז ומערבבים.מוסיפים את בשר העגבניות ואת ה-2 עגבניות הקצוצות ומתבלים במלח,פלפל,1/2 כפית כורכום 1/2 כפית פפריקה.מוסיפים את העשבים.

2.    ממלאים כל עגבנייה בתערובת הקינואה והאורז

3.    מכינים את הרוטב:

5 עגבניות טריות קצוצות

1 שן שום קצוצה

מלח,פלפל,1/2 כפית סוכר לבן,1/2 כפית פפריקה

1 מיכל רסק עגבניות קטן.

 

אופן ההכנה:

1.    מחממים סיר עם מעט שמן זית ומזהיבים את השום. מוסיפים עגבניות טריות.

2.    מוסיפים תבלינים ו1/2 כוס מים רותחים.

3.    מוסיפים רסק עגבניות ושום מים.

4.    מתקנים תיבול.

5.     לאחר שהרוטב מושלם נוסיף את העגבניות הממולאות נסגור  עם "הכובע"  .משך הבישול יהיה 40 דקות 

תגובות (0)
הוסף תגובה