יום שישי האדום שלי

כבר יותר משני עשורים יום שישי זה היום האדום שלי. למה אדום אתם שואלים? כי את הבוקר אני מתחילה עם כוס מיץ חמוציות דיאט של אושן ספריי. אתן בטח שואלות את עצמכן למה. (וואי כמה שאלות).

אז ככה, הכל התחיל בחופש הגדול לפני העליה לכיתה ח'. כאבי בטן עם צריבה בזמן מתן השתן שזכו להתעלמות הפגנתית ממני התפתחו לערב שבו המדחום הראה 41 חום דבר שגרם לאימי לקחת אותי דחוף למוקד.

במוקד לאחר בדיקת דם ותרופה להורדת חום שוחררתי הביתה עם מרשם לאנטיביוטיקה ומנוחה. כשחזרנו הביתה אחי חיכה לנו בדלת. מסתבר שהתקשרו מהמוקד עם הוראה לקחת אותי דחוף למיון שכן יש לי דלקת חמורה ביותר בדרכי השתן (אהה, בגלל זה צרב לי..חכמה שכמוני). במיון אחרי אנטיביוטיקה חזקה לווריד ותחנונים עזים מפי שלא יאשפזו אותי הוחלט לשחרר אותי לביתי מצויידת בשלל כדורים בכל צבעי הקשת ובתנאי שאגש יום כן יום לא לעשות בדיקות דם. וכך היה, חודש שלם (ויקר) של החופש הגדול ביזבזתי על מחלה מעצבנת ולא נעימה. ומאז בערך אחת לחודשיים שלושה היא היתה צצה שוב ומזכירה לי שהיא קיימת ואני מלאת חרדות הייתי רצה לרופא המשפחה ונוטלת כדורים.

שכנה יקרה ששמעה מאימי על הסיבוך והסבל שעברתי אמרה לאימי "תני לילדה מיץ חמוציות..תראי שזה יעלים לה את כל הבעיות". להפסיד לא היה לי מה להפסיד אז בקבוק של אושן ספריי נטמן עמוק במקרר. לאחר כחודש הצריבה שוב חזרה ובלי להמתין זמן מיותר (לפי הוראות השכנה) התחלתי לשתות את מיץ החמוציות, להגיד לכם שבשלוק ראשון התאהבתי בטעם זה יהיה שקר עז וחצוף אבל ככל ששתיתי יותר התרגלתי לטעם ובאמת לקראת סוף היום הבקבוק התרוקן. למחרת הכאב והצריבה נעלמו כלא היו. ושוב אותה רוטינה מוכרת, כואב, שתיה, עובר.

עד שבאיזשהו שלב הפסקתי לסבול מדלקות בדרכי השתן. פלא, נס, קסם או לא משנה איך קראתי לזה בזמנו מבחינתי זה היה מושלם, בלי לבקר רופא ובלי לקחת כדורים הכאב נעלם ואני הייתי מאושרת מהעניין. ומאז סיגלתי לעצמי הרגל קבוע שאת בוקר יום שישי אני מתחילה עם כוס מיץ חמוציות אושן ספריי (עם השנים הכוס הפכה להיות כוס של דיאט אושן ספריי אבל העיקרון נשאר זהה). וככל שהשנים עברו ואני בגרתי (ואני רוצה להאמין שגם החכמתי) גיליתי עוד ועוד את התכונות הבריאותיות הרבות שיש לחמוציות ומאחר שאת הפרי אני פחות מחבבת המשקה נשאר מבחינתי האופציה הטובה לבריאות.

ומאחר שהבקבוק מחייך אלי כל פעם שאני פותחת את המקרר אני לעיתים משתעשעת איתו ומשלבת אותו במטבח היומיומי שלי, כמו לדוגמא הגירסה שלי לסלט בורגול שמקבל מחמאות כל פעם מחדש.

מצרכים:

חצי כוס בורגול רך (יש להשרות במים רותחים עד לריכוך)

צרור פטרוזליה

צרור כוסברה

8 פטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות

חצי כוס אושן ספריי

מיץ מחצי לימון (אפשר יותר למי שאוהב חמוץ)

חצי פלפל חריף אדום קצוץ (לא חייב אם אתם לא אוהבים חריף)

לתיבלון : מלח, מעט שמן

איך מכינים?

במעבד מזון קוצצים דק את הכוסברה והפטרוזיליה, מעבירים את התערובת לקערה

ומוסיפים לה את שאר המצרכים, מתבלים וזהו..קל וטעים.

עוד דבר שאני נוטה לעשות במיוחד בימי הקיץ זה להקפיא את המיץ בתבניות קרח ואז להוסיף את הקוביות האדמדמות לכוסות המשקה, הולך מצויין עם מיץ תפוזים, מיץ גזר, מיץ מנגו או סתם עם מים.

תנסו, מקסימום תהיו בריאים  (-: