רול אפס: דפי אורז מגולגלים וטעימים

המרכיבים:

חבילת דפי אורז

קערה עם מים קרים

מגבת נקייה

תבנית גדולה עם נייר אפיה

5 גזרים גדולים

1 כרוב

3 חבילת פיטריות שמפיניון

2 חבילת נבטים סיניים

6 שיני שום

 

לרוטב:

6 כפות שמן זית

4 כף שמן שומשום

6 כפות רוטב סויה

כף חומץ אורז

כף יין לבן

4 כפיות סירופ אגבה

 

תבלינים

כפית מחוקה תערובת תבלינים יפאנית

כפית תערובת חמשת התבלינים

מעט צ'ילי חריף

3 כף סומסום שחור

כפית גינג'ר טחון

 

אופן ההכנה:

בקערה נפרדת מכינים את הרוטב עם כל מרכיבי הרוטב כולל התבלינים (רק בלי הגינג'ר) והשום (את השום חותכים גס) ומשרים את זה כך למס' דקות

 

להכנת המוקפץ:

1. חותכים גזר לרצועות דקות או מגרדים בפומפייה

2. חותכים כרוב לרצועות

3. חותכים פיטריות

4. על מחבת ווק לוהטת שמים קודם את הגזר ללא שמן כדי שיקבל צריבה

5. לאחר מכן את הכרוב ונותנים כמה הקפצות של מס דק', ששני אלו התרככו מעט

6. מוסיפים את הפטריות ואחרי דקה שתיים את הנבטים הסינים מקפיצים מס' הקפצות ויוצקים את הרוטב על המוקפץ. מקפיצים כדי למזג טעימים ומורידים מהאש.

7. את המוקפץ מעבירים למסננת על גבי קערה כדיי לנקז את הנוזלים ונותנים לו להתקרר כ-5 דק'.

 

 

הכנת האגרול:

1. לוקחים דף אורז ומשרים אותו במים למשך דקה

2. פורסים אותו על מגבת נקייה ובעזרת מלקחים יוצקים מן התערובת על תחילתו של הדף

3. מתחילים גלגול אחד ואת הקצוות מכניסים פנימה וממשיכים לגלגל תוך הצמדת הדף אל התערובת עד שהצורה עגולה ויפה.

4. מניחים על תבנית האפייה וממשיכים להכין את השאר, כשמסיימים לקוחים את נוזל המוקף ומברישים על כל אגרול

5. מחממים תנור ל 200 מעלות מראש וצולים את האגרולים ל 10 דק'

6. להגיש על מגש הגשה מרוח בשמן שומשום למניעת הידבקות

תגובות (0)
הוסף תגובה