סלט חסה עם בטטה, כרוב, שעועית ואגוזים קלויים

 

 

 

מרכיבים:

לסלט:

1 חסה אייסברג

1 בטטה בינונית

2 גזרים

1 קולורבי

¼ כרוב אדום

2 עגבניות

1 בצל סגול

1 כוס שעועית לבנה קפואה

2 שיני שום

½ שורש גינגר

½ צרור פטרוזיליה

½ צרור כוסברה

½ צרור נענע

½ כוס אגוזי מלך

 

לקרוטונים:

חצי כיכר לחם מלא

פפריקה מתוקה

שמן זית

כפית מלח

 

לויניגרט:

מיץ מלימון אחד

3 כפות חומץ לבן

1 כפית חרדל

1 כף סוכר

1 שן שום קצוצה דק

מיץ מתפוז אחד וגרידה מתפוז אחד

¼  כוס שמן זית

 

הכנה:

חוצים את החסה לחצי לרוחבה

מסירים חלק מהלב של החסה (החלק התחתון) כדי שישמש אותנו להגשה

חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ומעבירים לקערה

מגרדים את הקולורבי בפומפיה גסה ומוסיפים לעגבניות

חותכים את הכרוב לרצועות קטנות

חותכים את הבטטה לרבעים ומתבלים בשמן זית מלח פלפל וטימין ומכניסים לתנור לחצי שעה על חום של 180 מעלות

חותכים את הגזר לרצועות דקות ומוסיפים לעגבניות

חולטים את השעועית האדומה במים רותחים למשך כ-2 דקות בערך, מסננים, שוטפים במים קרים ומוסיפים לקערה.

קוצצים בצל, שום, ג'ינג'ר ועשבי תיבול ביחד ומוסיפים לקערה

קולים את אגוזי המלך עם כף שמן זית ומעט מלח בתנור למשך 5 דקות ולאחר הקלייה קוצצים גס

 

לויניגרט: שמים את כל מרכיבי הויניגרט בצנצנת ומנערים היטב.

 

לקרוטונים:

חותכים את הלחם לקוביות בינוניות ומתבלים עם מלח ופפריקה. שופכים מעט שמן זית ומכניסים לתנור לעשר דקות על 160 מעלות עד שהלחם מתקשה.

 

שופכים את הרוטב על כל מרכיבי הסלט, מגישים בקערה ומפזרים מעל את הקרוטונים.

תגובות (0)
הוסף תגובה