סלט סלק עם שעועית, תרד, בטטה ופשתן

 

 

מרכיבים:

1 חסה אייסברג קצוצה לרצועות דקות

2 עגבניות

1 כוס שעועית לבנה קפואה

2 חבילות תרד טורקי

2 שיני שום

1 חבילה קטנה של שעועית ירוקה

1 חבילה של סלק מבושל בואקום

 

לויניגרט:

כף זרעי כמון

כף זרעי פשתן

כפית חרדל

כף סילאן

מיץ מלימון אחד

¼  כוס שמן זית

3 כפות חומץ בן יין אדום

כפית מלח

 

הכנה:

לסלט:

חותכים את החסה לרצועות דקות ומסדרים על צלחת שטוחה

חותכים עגבניה אחת לקוביות ומסדרים על החסה

את העגבניה השניה פורסים לפלחים, צולים על מחבת, ואז חותכים ומסדרים על החסה

מרככים במחבת עם שמן זית ושום את עלי התרד, בערך כ-5 דקות ומתבלים במלח ופלפל

חולטים שעועית לבנה במים חמים, במשך כ-2 דקות בערך, מסננים, מוסיפים לתרד המבושל ומניחים בצד

חולטים שעועית ירוקה במים חמים עד ריכוך מסננים ושוטפים במים קרים

קוצצים את השעועית הירוקה ומניחים על הצלחת עם החסה והעגבניות

מסדרים קבוצות של התרד המבושל על הצלחת בין העגבניות

חותכים את הסלק לפלחים ומסדרים בין ערימות התרד

 

לויניגרט:

טוחנים את הזרעים במעבד מזון/מכתש.

לאחר מכן מעבירים את הזרעים הטחונים לצנצנת ואליהם מוסיפים את כל שאר מרכבי הרוטב, ומנערים היטב.  

תגובות (0)
הוסף תגובה