מרכיבים:
נתח של דג סלמון 250 גרם עם העור
מיץ מתפוז אחד
למרינדה:
4 כפות סויה
1 כף סילאן
1 שן שום קצוצה
1 כף גינגר קצוץ
½ צילי אדום
3 עלי כפיר ליים
גרידה מלימון אחד
½ ענף למון גראס
לפירה:
1 כרובית
חבילה של תרד טורקי
2 שיני שום
1 צ'ילי אדום
5 כפות שמן זית
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
מיץ מלימון אחד
גרידה מלימון אחד
הכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את הדג לרבע שעה
מכניסים את הכרובית מצופה בשמן זית, פלפל ומלח לתנור ב160 מעלות, למשך 20 דקות עד ריכוך.
מניחים את הכרובית על קרש חיתוך וקוצצים עם סכין
קוצצים את התרד ואת השום ואת הצילי ומוסיפים לכרובית
מתבלים את הפירה בלימון שמן מלח ופלפל שחור ומניחים בצד שישאר חם
לדג:
צורבים את הדג במחבת חמה מכל הצדדים ומשוחים בזמן הצלייה את הדג בנוזלי המרינדה
לאחר שהדג מוכן מוציאים את הדג ומניחים על מצע של פירה כרובית
את המשקעים במחבת פותחים עם מיץ מתפוז אחד עד ליצירת רוטב, ומוזגים רוטב על הדג