חזה הודו עם אורז חום ועדשים וכרובית

 

 

 

מרכיבים:

2 נתחים של 200 גרם חזה הודו

כף חרדל

כפית פלפל שחור

חצי כפית מלח

3 ענפי טימין קצוצים

 

1 כוס אורז מלא
1 כף שמן 

2 כוסות מים רוטחים

½ כוס עדשים שחורות

3 בצלים לבנים גדולים

חצי כרובית

מיץ מלימון אחד

עגבניה גדולה ובשלה

 

הכנה:

להודו:

מורחים חזה הודו בחרדל חלק ומצפים בפלפל שחור מלח שום קצוץ וטימין קצוץ-נתחים של 200 גרם

צורבים את החזה הודו בפלנצה

 

לאורז:

מטגנים את האורז החום קלות ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים, כפית מלח ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה.

 

מבשלים עדשים שחורות עד ריכוך בסיר עם הרבה מים ומסננים

קוצצים בצל לבן ומזהיבים לקרמל במחבת על אש בינונית ומוסיפים את הבצל והעדשים לאורז ומערבבים בעדינות

 

לכרובית:

מורחים את הכרובית בשמן זית, מעט מלח ופלפל ומכניסים לתנור לחצי שעה עד שהיא זהובה ורכה.

 

מגישים את העוף לצד האורז והכרובית ומועכים זרעי עגבניה על האורז ומיץ לימון על הכרובית

תגובות (0)
הוסף תגובה