לארח בערב ראש השנה: 2 מתכונים משובחים

סלט שורשים
הרכיבים: 
4 יחידות קולורבי
4 סלקים
6גזרים
1/2 כרוב לבן
מעט גרנולה קלויה 
 
לרוטב:
100 גרם צילי מתוק
50 גרם בלסמי
50 גרם מיץ לימון
2 שיני שום כתוש
300 גרם שמן זית
13 גרם מלח
 
צילום: עמיחי דורון
 
אופן ההכנה:
ראשית מערבבים בעזרת מטרפה את מרכיבי הרוטב ומזלפים את השמן תוך כדי לאט עד חיבור ומרקם חלק
את הירקות קולפים וחותכים לגפרורים 
מערבבים יחד עם הרוטב, מניחים בצלחת הגשה ומפזרים מעל גרנולה 
 
 
 
פילה מוסר קראנץ וירקות
הרכיבים: 
2  פילה מוסר במשקל 250 גרם כל אחד נקי מעצמות
1 בטטה חתוכה לקוביות ואפויה בתנור
1 זוקיני חתוך לגפרורים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1/4 כרובית חתוכה לפרחים קטנים
6 יחידות אספרגוס
חופן בזיליקום יבש
חופן נענע יבשה
2 חופנים פנקו (פרורי לחם יפניים)
1/4 כפית אבקת שום
מלח ופלפל שחור גרוס 
מעט שמן לטיגון
 
אופן ההכנה:
ממליחים ומפלפלים את הדגים
מערבבים את הנענע, בזיליקום, פנקו ואבקת שום ומצפים את הדג
מניחים על מחבט משומנת וצורבי כשתי דקות מכל צד
בנפרד מקפיצים על מחבט את הירקות מתבלים במעט מלח ופלפל ומניחים על צלחת הגשה, מעל מניחים את הדג ומגישים
 
*ניתן להגיש עם רוטב שמנת 
 
צילום: עמיחי דורון
תגובות (0)
הוסף תגובה