חלת דבש חגיגית על בסיס משקה סויה

המרכיבים:

  • 500 גרם (חצי חבילה) קמח רב שימושי
  • כף שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • כפית מלח
  • 4 כפות שמן
  • 3/4 כוס משקה סויה של תנובה
  • 3/4 כוס מים
  • ביצה

 

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח והשמרים בקערת המערבל, מוסיפים סוכר, שמן, משקה סויה, מים ולבסוף מלח ומעבדים את הבצק שבע דקות. משמנים קערה בינונית במעט שמן סויה או שמן זית, יוצרים מהבצק כדור, מושחים אותו בשמן מכל הצדדים כדי שלא יתייבש ועל מנת שיתפח בלי להדבק לדפנות הכלי. מניחים את הקערה מכוסה במגבת לתפיחה של כשעה, עד שהבצק יכפיל את נפחו. מתקבל בצק משגע, חלק, נוח לעבודה, גמיש ורך, ניתן לקלוע אותו לצמה רגילה או לחלה עגולה בצורת כתר, קליעה מסורתית המתאימה במיוחד לראש השנה.

 

חלת דבש חגיגית. צילום: אפרת מוסקוביץ'

 

קליעה בצורת כתר:

מכינים רינג לאפיה או קופסת שימורים ריקה בקוטר 15 ס"מ שטופה וללא נייר עטיפה. עוטפים את הקופסה בנייר אפיה ומשמנים בשמן. מניחים את הקופסה בתבנית התנור המרופדת בנייר אפיה.

 

מחלקים את הבצק לשניים, בעזרת קלף לבצק או בעזרת סכין ולא במשיכה שפוגעת בתפיחה. יוצרים מהחצי האחד של הבצק גליל באורך שיספיק להקיף את קופסת השימורים, מהדקים את קצוות הבצק זו לזו היטב ומניחים את החישוק שנוצר מסביב לקופסת השימורים או הרינג.

 

מחלקים את החצי השני של הבצק לשלושה חלקים, יוצרים שלושה גלילים ארוכים וקולעים לצמה רפויה כדי שיישאר לבצק מקום לתפוח, באורך שיספיק להקיף את הקופסה. מחברים את שתי קצוות הצמה היטב ומניחים אותה בקומה שניה מעל חישוק הבצק שבתבנית.

מניחים לבצק לתפוח תפיחה שניה כחצי שעה מכוסה במגבת, בינתיים מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

 

טורפים ביצה עם כף מים ומורחים את החלה לפני הכניסה לתנור כדי שתשחים יפה. אופים כחצי שעה עד שהחלה שחומה ונאה.

 

מניחים לחלה להתקרר לגמרי ומוציאים בעדינות את הקופסה ממרכז החלה. ניתן להניח במרכז החלה כלי בגודל מתאים עם דבש או גרגירי רימון.

 

צילום: אפרת מוסקוביץ'

תגובות (0)
הוסף תגובה