ארוחת ערב חג: 4 אופציות למתכונים צמחוניים מדהימים

דלורית צלויה בתנור עם סלט רימונים וקינואה

1 דלורית

1 כוס קינואה מוכנה ( הכנת הקינואה : כל כל כוס קינואה 2 כוסות מים רגילים לבשל 15 דקות. לאחר 15 דקות לכבות את האש ולתת לקינואה לנוח עוד 5 דקות עם מכסה סגור)

1 כוס רימונים

1 בצל סגול קצוץ

עלי נענע טריים קצוצים/ עלי פטרוזליה קצוצים

לימון סחוט

מלח ים,פלפל שחור

שמן זית

 

רוטב:

1 כף טחינה גולמית

1 כף סילאן

4 כפות מים

 

אופן ההכנה:

1.    לחמם תנור ל200 מעלות ץ להניח את הדלורית על נייר אפייה ולאפות שעה וחצי עד ריכוך והשחמה.

2.    להרכבת הסלט : לערבב קינואה מבושלת,רימונים,בצל סגול,נענע,פטרוזליה,שמן זית,לימון,מלח ופלפל.

3.    לחתוך במרד הדלעת להמליח ולפלפל ולהוסיף כמה כפות מהסלט קינואה.

4.    להזליף קצת מהרוטב של הטחינה והסילאן.

 

 

קרדיט צילום: Vera Bello

 

חצילים פרוסים וצרובים על מחבת עם רימונים, נענע, גרעיני חמנייה וגינת עיזים

2 חצילים חתוכים לאורך

1/2 כוס גרעיני רימון

3 כפות גרעיני חמנייה

שמן זית,מלח ים,פלפל שחור

נענע טרייה

1/2 בצל סגול קצוץ

גבינת עיזים חצי קשה

 

אופן ההכנה:

1.    צורבים על מחבת פסים את פרוסות החצילים

2.    מסדרים על צלחת הגשה יפה את החצילים מעל את גרעיני רימון,חמנייה

3.    מפזרים בצל קצוץ שמן זית, לימון ומפוררים גבינת עיזים.

 

קרדיט צילום: Vera Bello

 

קרפאצ'ו עגבניות אפויות בתנור

2 עגבניות פרוסות דק

שמן זית

1 שן שום קצוצה

מלח,פלפל שחור

בזילקום קצוץ

מוצרלה באפאלו

1 כף בלסמי

 

אופן ההכנה:

1.    מחממים תנור ל200 מעלות. מניחים את פרוסות העגבנייה על נייר אפייה. מזליפים שמן זית, מלח ים,פלפל שחור ושום ומכניסים לאפייה של 15 דקות.

2.    מסדרים בצלחת הגשה, מזליפים שמן זית, קורעים את המוצרלה בידיים מפזרים עלי בזילקום קצוצים ומעט בלסמי.

 

קרדיט צילום: Vera Bello

 

רביולי עם תאנים צלויות, צ'ילי אדום ועלי זעתר טריים

1 רביולי ריקוטה מבושל לפי הוראות היצרן

8 תאנים טריות חתוכות לרבע

1 שום קצוץ

1 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות

מלח ,פלפל

שמן זית

עלי זעתר טריים

 

אופן ההכנה:

1.    מחממים תנור ל200 מניחים מעל נייר אפייה את התאנים החתוכות לרבעים מזליפים שמן שית ואופים 8 דקות

2.    מחממים מחבת עמוקה עם שמן זית, מוסיפים שום וצילי אדום.מוסיפים את התאנים האפויות, מלח ופלפל.

3.    מוסיפים למחבת העמוקה את הרביולי המוכן ומקפיצים עוד דקה – שתיים. מוסיפים עוד מעט שמן זית ועלי זעתר טריים.

4.    מגישים.

 

קרדיט צילום: Vera Bello

תגובות (0)
הוסף תגובה