ארוחת ערב החג: 3 מתכונים מדהימים למנות

חציל שלם ואפוי עם דג צרוב וקצוץ

1 חציל

1 לברק מפולט ללא עור ועצמות

מלח,פלפל

1 בצל סגול קצוץ

1/2 פלפל ירוק טרי חריף קצוץ

פטרוזליה קצוצה,נענע קצוצה

לימון טרי סחוט

1/3 כוס טחינה מוכנה

 

אופן ההכנה:

1.    מחממים תנור ל200 מניחים מעל נייר אפייה א החציל ואופים 45 דקות

2.    מחממים מחבת עם מעט שמן זית מפזרים מלח ופלפל על הדג ללא עור וצורבים 3 דקות מכל צד מעבירים לצלחת.

3.    קוצצים בצל סגול,פלפל חריף,נענע ופטרוליה מוסיפים את הדג הצרוב וקוצצים את הכל יחד . מזליפים שמן זית,מלח ים פלפל שחור ולימוןץ

4.    יוצרים כיס באמצע החציל ומכניסים את תערובת הדג, מזליפים שמן זית ומגישים.

 

קרדיט צילום: Vera Bello

 

דג אפוי בתנור מוגש על סלסה רימונים וסלט חצילים

1 לברק מפולט

1/3 כוס רימונים

1 חציל אפוי בתנור 40 דקות עד ריכוך

מלח,פלפל

שמן זית, מלח ים,פלפל שחור

כוסברה טרייה

 

אופן ההכנה:

1.    אופים את החציל 45 דקות בתנור בחומם ל200 למשך 40 דקות. מרוקנים את בשר החצילים למסננת ומערבבים עם 1/2 לימון,3 כפות שמן זית, מלח ים ,פלפל שחור ושן שום קצוצה.

2.    סלסת רימונים: מערבבים 1/3 כוס רימונים עם שמן זית , 1/2 לימון סחוט,מלח ופלפל וכוסברה טרייה, 1/3 פלפל ירוק חריף קצוץ.

3.    להכנת הדג: מניחים על נייר אפייה לברק מפולט (צד העור פונה מטה) מזליפים שמן זית, מלח ים,פלפל שחור, 1 שן שום קצוצה ולימון סחוט אופים 12 דקות עם נייר אפייה מעל ועוד 2 דקות בלי נייר האפייה.

4.    מסדרים הצלחת הגשה את הדג האפוי מניחים מעל את הסלסת רימונים ומניחים מהסלט חצילים בצד.

 

קרדיט צילום: Vera Bello

 

מעורב ירושלמי צמחוני מכרובית

1 כרובית מפטרת לפרחים קטנים קטנים

1 בצל סגול חתוך לטבעות דקות.

מלח ים,פלפל שחור

1 כפית סומאק

1 כפית קארי צהוב

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1/3 כוס טחינה מוכנה

עלי פטרוזליה קצוצה.

 

אופן ההכנה:

1.    מחממים סיר עם מים רותחים וחולטים את הפרחי כרובית 5 דקות ומסננים.

2.    מחממים מחבת עמוקה עם שמן זית. מוסיפים שום,טבעות בצל ואת כל התבלינים.

3.    מוסיפים את הכרובית החלוטה ומערבבים.

4.    מתקנים תיבול.

5.    מניחים מעל לאפה מזליפים טחינה ועלי פטרוזיליה.

 

קרדיט צילום: Vera Bello

תגובות (0)
הוסף תגובה