צנצנת קרם פקאן ושברי עוגיות על בסיס קרם צמחי

הקינוח מודולרי וניתן להכנה גם עם שברי בראוני, סוכריות צבעוניות (עדשים וכו'), שאריות עוגת דבש וכל מה שעולה על רוחכם

 

החומרים לכ-8 מנות בנפח 80 מ"ל

לקרם פקאנים מקורמלים:

100 גר' אגוזי פקאן

חצי כוס (100 גר') סוכר

2 מיכלי קרם צמחי של תנובה

כפית תמצית וניל איכותית

 

לשברי עוגיות:

2.5 כוסות (250 גר') קמח

200 גר' מרגרינה – קרה וחתוכה לקוביות

חצי כוס (100 גר') סוכר

1 ביצה

כפית תמצית וניל

 

לחלופין – חבילת עוגיות פריכות בטעם שאוהבים/בראוניז/שאריות עוגה מפוררות

 

צילום: רות אופק

 

אופן ההכנה:

עוגיות:

  • במעבד מזון מעבדים את כל החומרים למעט הביצה עד לקבלת מרקם פירורי
  • מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שהיא נטמעת בבצד
  • משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה קלה של הבצק
  • בסיום האפיה מוציאים את התבנית ומניחים בצד עד לצינון מוחלט.
  • בידיים או במעבד מזון מפוררים לפירורים.

 

קרם פאקנים מקורמלים:

  • במחבת ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל (למניעת גושים עדיף לא לערבב את הסוכר במחבת עד לרגע בו רובו של הסוכר מתחיל להתמוסס ולקבל צבע קרמלי)
  • כשמתקבל קרמל ענברי וחלק מוסיפים את הפקאנים ומערבבים קלות
  • מסירים מהאש את הפקאנים ויוצקים אותם על נייר אפיה
  • ממתינים עד לצינון מוחלט ומעבירים למעבד מזון וטוחנים לאבקה דקה (אם ישנם גושים גדולים של אגוזים מקורמלים, רצוי לשבור אותם לפני ההוספה למעבד המזון)
  • מקציפים במיקסר את הקרם הצמחי עד שמתקבלת קצפת יציבה
  • מקפלים אל הקצפת המתקבלת את האגוזים בעדינות.

 

סידור המנה:

בכל כוסית מסדרים בשכבות פרורי עוגיות וקרם

*ניתן לקשר בשוקולד מגורר, שברי פקאנים מסוכרים, גנאש שוקולד (100 גר' שוקולד מומס עם 100 גר' קרם צמחי) ועוד.

 

צילום: רות אופק

 

בתיאבון!

תגובות (0)
הוסף תגובה