מה משותף לקוקטיילים מאפינס וסלט פירות?

בעברי הרחוק, כשהייתי צעירה ויפה דקה אחרי הצבא הלכתי לקורס ברמנים. השיעור החביב עלי היה שיעור קוקטיילים, בו הכנו כמות נאה של קוקטיילים וכמו בכל שיעור יצאנו קצת שיכורים משם.

זה הקורס היחיד שאליו חייבים להגיע בתחבורה ציבורית ולא לעשות את הטעות של נהיגה אחרי שיעור סטנדרטי.

מיץ החמוציות היה לחבר הטוב ביותר שלי בקורס, וזה עוד הרבה לפני שנודעתי לאיכויות הבריאותיות שלו. מי יודע, אולי בגלל זה הכבד לא נהרס כמו שהבטיחו לי שיקרה ;)

היום כשאני לא ברמנית וכבר צריכה להיות יותר רצינית לחיים, אני שומעת שוב על מיץ חמוציות ושואלת אולי זה מן טרנד שכזה.

מכירים את זה שמידי פעם יש טרנד מסוים שכובש את המדינה, משהו שמישהו מחליט שאת זה כולם יצרכו ודוחף את זה בתקשורת ובכל מקום אפשרי כדי שבאמת יסחף כמעט כל אדם בר דעת.

פירות היער השונים שאותם מוסיפים לכל מוצר אפשרי, אם זה בקרמים לטיפוח הפנים והגוף, במאכלים שונים, שתיה, תוספת צבע לגוונים שונים ועוד הפך להיות טרנד ויראלי ונגיש.

אחד הטרנדים הכי חמים כיום כתוספת או סופר-פוד הוא החמוציות. את החמוציות נהוג לאכול כשהן מיובשות כחטיף או כתוספת לסלט ירקות או פירות וכן נהוג לעשות בהן שימוש באפיית עוגות או מאפינס. אצלינו בישראל אפשר למצוא שני סוגים של חמוציות מיובשות בשני גדלים שונים וכן ניתן להשיג חמוציות מסוכרות או חמוציות ממתוקות ברכז תפוחים.

בנוסף לכך, קיימים גם מיצי חמוציות, כדוגמת אושן ספריי, שמחברים בין הנאה והמון פרי יש כ- 1,100 חמוציות בכל בקבוק משקה.

אז החלטתי להיות רצינית ולבדוק את זה קצת יותר יסודי. וקראתי ש

כמו כל פירות היער, החמוציות מכילות כמות גבוהה של נוגדי חמצון עוצמתיים ביותר המסייעים להקטנת הסיכוי לחלות בסוגים שונים של גידולים סרטניים, להפחתת הסיכוי לסבול ממחלות לב וכלי דםיש בהן חומרים המאטים את תהליך ההזדקנות הבלתי נמנע ועוד.

למזלכם, אני אפילו זוכרת כמה קוקטיילים מעולים בשילוב עם מיץ חמוציות שיעשו לכם טעים ובריא:

קוקטייל קוסמופוליטן

60  מ"ל וודקה וניל/הדרים
30  מ"ל קוואנטרו (טריפל סק)
30  מ"ל מיץ ליים
30  מ"ל מיץ חמוציות

לא לשכוח כוס מרטיני לכניסה חלקה למוד.

אופן ההכנה:
מנערים בשייקר את כל המרכיבים עם קרח, מסננים לכוס מרטיני מקוררת ומקשטים בסליל לימון או תפוז.

קוקטייל וודקה סי בריז

40  מ"ל וודקה

70  מ"ל מיץ חמוציות

70  מ"ל מיץ אשכוליות

לקישוט: סליל מקליפת לימון

אופן ההכנהמוזגים את המרכיבים לשייקר עם קרח, מערבבים, מסננים לכוס מרטיני ומקשטים בקליפת לימון מסולסלת.

לא רוצים להסתבך יותר מידי אך עדיין להרשים את האורחים?

קחו כוס לואו בול

30 מ"ל וודקה

מיץ חמוציות

חופן פירות יער

קרח

חמוציות משתלבות מצויין באפיה. רעיון למאפינס בשילוב חמוציות הנה כאן לפניכם:

4 כוסות קמח תופח

1.5 כוסות סוכר

200 גרם חמאה מומסת

3 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

1 כפית גרדת לימון

1 כוס חלב

3/4 כוס מיץ חמוציות

200 גרם חמוציות מיובשות/פירות יער קפואים לטעמכם.

12 מנג'טים קשיחים או תבנית שקעים עם מנג'טים מנייר.

מחממים את התנור לחום 200 מעלות.

בקערה גדולה- חומרים יבשים: קמח וסוכר- לערבב

בקערה נוספת-חומרים "רטובים": ביצים, חמאה, מיץ חמוציות, חלב, וגרדת לימון- לערבב.

לאחד את הקערות. להוסיף לתערובת את החמוציות או פירות היער שבחרתם.

למלא את השקעים בעיסה, אך לא עד הסוף כי המאפים תופחים בזמן האפיה.

אופים במשך כ-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש והם תפוחים.

גם לסלט פירות אפשר להוסיף טוויסט מדהים בעזרת מיץ חמוציות.

צריך לכתוב לכם איך מכינים סלט פירות?

לוקחים מכל פרי שיש בבית 1-2 יחידות (לא כולל ענבים שבזה לא סופרים יחידות), מכניסים לסלייסר ומסובבים.

מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים חצי כוס-כוס מיץ חמוציות ונהנים ממנת בריאות טעימה!