עוגת פליאו

עוגת שוקולד פליאו עסיסית ומשביעה, ללא גלוטן, ללא חלב ומוצריו, ללא סוכר, ללא הטעם של פסח שקצת נמאס כשמשתמשים בקמח שקדים. האמת שאפשר לקרוא לעוגה "עוגת ללא", מה שהיא כן מכילה הוא תפוחים, דבש, ביצים, קמח שקדים וגם קמח קוקוס, מצרך יקר שמשיגים בחנויות טבע אבל שווה להשתמש בו לפעמים בעוגות כדי למתן את טעם קמח השקדים הדומיננטי. העוגה לא תופחת בתנור, הגובה שלה לפני האפיה יהיה הגובה הסופי אז תמלאו את התבנית בכמות בצק שתתאים לגובה שתרצו. אני משתמשת בשתי תבניות אינגליש קייק באורך 20 ס"מ, או בשתי תבניות עגולות חד פעמיות בצורת סיר פלא בקוטר 15 ס"מ.

 

 

המרכיבים:
כוס קמח קוקוס
כוס קמח שקדים
3/4 כוס שמן קוקוס
3 ביצים
1/2 כוס קקאו
3/4 1 כוס מים
2 תפוחי עץ מקולפים ומגוררים גס
כוס דבש
כפית תמצית וניל

המרכיבים לקרם:
125  מ"ל קרם קוקוס
100  גרם שוקולד מריר 85% (או פחות אחוזי מוצקי קקאו אם אתם לא מקפידים)

 

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום ש ל170 מעלות. מערבבים את כל המרכיבים במערבל או במעבד מזון, מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות. אופים בתנור כארבעים דקות, בודקים בעזרת קיסם עץ שהעוגה אפויה והמרקם באמצע התבנית הוא של פירורים לחים.

הכנת הקרם:
העוגה טעימה מאוד גם בלי קרם, אבלו בואו נתפנק. מחממים בסיר קטן את קרם הקוקוס עד לרתיחה, מכבים את האש ומניחים בתוך הקרם את קוביות השוקולד, מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה, יוצקים על העוגה החמה.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה