רובן ריפל: ראיון עם השף הסלבריטאי של דרום אפריקה

שף רובן ריפל הדרום אפריקאי הוא לא רק מסעדן, אלא אישיות טלוויזיונית ומה שרבים יכנו "שף סלבריטאי". אמו של ריפל הייתה מעורבת בתעשיית המסעדנות, כך שאוכל היה מרכזי בחייו עוד מילדותו. הוא התחיל כמלצר, המשיך כברמן, ויום אחד כששני אנשים לא הגיעו לעבוד במטבח הוא נקרא לסייע, וכך גילה את ייעודו.

 

עוד באון לייף:

 

בהדרכתו של השף המנוסה כריסטוף דוסה, ריפל למד לבשל והפך לסו-שף. דוסה הוחלף על ידי שף אחר וכשהאחרון לא הגיע לעבודה יום אחד ריפל מילא את מקומו והסועדים החמיאו – וכך הוא נכנס לתפקיד השף הראשי. לאחר כמה תחנות נוספות וטיולים, הוא פתח את מסעדת "Reuben's" בדרום אפריקה שהייתה להצלחה מיידית. כיום, הוא מחזיק בלא פחות מחמש מסעדות בדרום אפריקה. הפילוסופיה הקולינרית שלו היא לשמור על הדברים בצורה פשוטה, להביא את הטעמים הטבעיים של כל מרכיב, ולשאוף לאיזון מושלם בצלחת. 

 

 

 

בקייפטאון, עיר של ניגודים בעלת נופים עירוניים וטבעיים, המטבח המקומי נחגג עם סגנונות בישול מגוונים ממש כמו הארץ עצמה. אבל יש דבר אחד שרואים בכל עבר – צליית בשר על האש, או בשפה המקומית Braii. "זה כמעט כמו דת בדרום אפריקה, אנשים לוקחים את זה מאוד ברצינות. יש להם את הבירות שלהם וזה דבר מאוד חברתי, ואני חושב שהרבה דרום אפריקאים מתחברים לזה".

 

ריפל מבקר במטבח של דוכן בשם "Mzoli's" בו יש מצלים ענקיים – ורק אותם. גם בתור שף הוא אומר שזה חדש לו, וישר מבקש להשתתף בצלייה בעצמו. "לבשל עם אש, עבורי, אני פשוט חושב שזה נותן לאוכל טעם נהדר. רק לשים משהו באש פתוחה, אם זה שומן הבשר שנמס ומקבל את הטעם המעושן הזה, זה פשוט מדגיש את האוכל כל כך. עבורי הנאה מאוכל קשורה גם לציפייה, וצלייה זו הדרך הטובה היותר – אתה יכול לראות את זה, להריח את זה, ועד שזה מגיע לצלחת שלך אתה פשוט רוצה לחפור בזה".

 

מה הרעיון שעומד מאחורי הפילוסופיה הקולינרית שלך?

"הסיפוק שלי מושג דרך עבודה עם אנשים בעלי צורת חשיבה דומה. אני רוצה לגלות, ולא ליצור מחדש כל הזמן".

 

 

מה זה אומר בפועל להביא את הטעמים הטבעיים של כל מרכיב? 

"זו הצורה הטהורה ביותר של הבישול. אם אתה נוהג באיפוק ויש לך הבנה עמוקה של חומר הגלם שלך, אתה יכול בקלות לוותר על כל הרעש והצלצולים כדי להדגיש את המהות של חומר הגלם".

 

ריפל הולך לחנות תבלינים בכדי לחפש תבלינים שיתאימו לבשר טלה. הוא בוחר בתערובת הכוללת כוסברה, שומר, כורכום וכמון. לאחר מכן הוא לומד כיצד מכינים Koeksisters, קינוח דרום אפריקאי מסורתי, בצק מתובל ומטוגן בצורה אובלית, וממולא בקוקוס.

 

 

 

מהי המנה שהכי מזוהה עם המטבח הדרום אפריקאי?

Bobotie". זו מנת בשר שמכילה בשר כבש או בקר טחון, מבושל עם תבלינים ופירות יבשים. זה מצופה ברפרפת ביצים ומוגש עם צ'אטני וסמבל (רוטב אדום-כתום חריף)".

 

ריפל פוגש את מי שייסד את יום ה-Braii הלאומי, חגיגה קולינרית שמתרחשת בכל ספטמבר. יחד הם מבשלים דג על האש – רק עם רכיבים פשוטים כמו מיץ לימון, מלח ופטרוזיליה. הם מתענגים על הטעם וריפל מזכיר שזו הפילוסופיה שלו.

 

 

 

האם אתה מתחבר לטרנד האוכל הבריא שכובש את העולם?

"כן, אני מתחבר. אוכל בריא הוא אוכל אותנטי. אבל אני גם תומך באוכל שעושה אותך שמח, כך שהכל באיזון. אורח חיים בריא, דיאטה בריאה ופינוק מדי פעם כמובן".

 

איך אתה מרגיש לגבי היותך "שף סלבריטאי"? מה אתה חושב על העובדה ששפים הם סלבריטאים בימינו?

"ובכן, אני מעוניין להיות מוכר רק בתור שף מוכר. סלבריטאיות נוצרת כאשר אתה מופיע בטלוויזיה ולמעשה אני חושב שזה מטופש. עם זאת, שפים שמושכים תשומת לב לעצמם בכך שהם חדשניים ומעוררים השראה דרך עבודתם והם עדיין מחויבים לאמנות שלהם, כן מגיעים להם השבחים והתהילה כמובן".

 

 

לסיום, ריפל מכין Braii לחברים ומשפחה ומסביר שבדרך כלל לכל אחד יש תפקיד, בין אם להכין תוספות או לקצוץ מצרכים. יש גם סיר פויקה בתפריט, אך את מרכז הבמה תופס הבשר שמכין שף ריפל. הוא מכין מרינדה מהתבלינים שקנה, שמן זית, שום ומיץ לימון אותם הוא מורח על חלקי טלה. על נתח פלאנק הוא מורח תערובת אחרת שבה שולט הרוזמרין. לאחר השרייה מהירה של דקות, הבשר כבר לוהט על האש. קל להבין מדוע הוא שולט בתרבות הקולינרית של דרום אפריקה. 

 

 

 

צפו בשף ריפל מכין בראי:

 

התרגום נעשה בידי מערכת און לייף ובאחריותה

תגובות (0)
הוסף תגובה