4 מתכונים לקינוחי פרי בריאים ומשביעים

1. עוגת מיץ חמוציות עם נגיעות פרי מפתיעות

רכיבים (12 פרוסות):

1 ביצה

1.5 כוסות קמח תופח

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

1 כוס מיץ חמוציות

1 כפית אבקת אפיה

1/2-1 כפית קינמון (לפי הטעם)

1/2 כוס חמוציות (ניתן להמיר בפרי מיובש אחר)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל180 מעלות.

2. בקערה טורפים את הביצה, השמן, הסוכר ומיץ החמוציות.

3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים את החמוציות.

5. משמנים תבנית, ואופים בחום בינוני כ20-35 דקות עד להזהבה.

6. ניתן להחליף את החמוציות בתערובת פירות מיובשים לגיוון.

ערך קלורי לפרוסה: 140 קלוריות ליחידה

כך גרמתי לבנותיי להתמכר לבריאות

וידוי אמיץ: אני לא מרבה לקנות לבנותיי מיצים ומשקאות ממותקים. מן נוהג כזה שהכנסתי לביתי ואני מנסה לשמור עליו ככל יכולותי. יחד עם זאת, אני תמיד מחפשת את החידוש שיוכל לספק להן את הריגוש שהן מחפשות – ולי, מעט נחת.

 

אני מכירה ממזמן את הערכים התזונתיים של מיצי חמוציות, אך התווית על האריזה, שהבטיחה 1,100 חמוציות בכל משקה – גרמה לי לתהות. אולי מדובר כאן בכוכב אמתי. הכוכב הפך למנצנץ אפילו יותר, כאשר בנותיי (בנות ארבע וחצי וחמש וחצי) הבחינו בו ומיד הסתערו עליו: "אמא סוף סוף קנית לנו מיץ". לפוסט המלא לחצו כאן >>

 

 

2. לחם בננה ושוקולד מתקתק

רכיבים (15 פרוסות):

3 בננות קטנות רכות

1 כוס סוכר

3 ביצים

3/4 כוס שמן

1/4 כוס מים

1/2 2 כוסות קמח תופח

2 כפיות אבקת אפיה

100 גרם פתיתי שוקולד מריר או שוקולד שבור לחתיכות קטנות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחם בינוני, 180 מעלות.

2. מועכים את הבננות במזלג

3. מוסיפים את הסוכר, הביצים השמן והמים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והשוקולד ומערבבים לתערובת חלקה

5. משמנים תבנית, ואופים בחום בינוני כ25-40 דקות עד להזהבה

ערך קלורי לפרוסה:  290 קלוריות ליחידה

3. עוגת תפוחים בשתי דקות

רכיבים (16 פרוסות):

3 תפוחי עץ

3/4 כוס סוכר

2 כוסות קמח תופח

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

3/4 כוס שמן

1/4 כוס מים

1 כפית קינמון

1/2 כוס חמוציות/צימוקים/פירות יער

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחם בינוני, 180 מעלות.

2. קולפים את התפוחים, ומגרדים במגרדת באופן גס.

3. מוסיפים את הסוכר, הביצים השמן והמים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

4. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, הקינמון והחמוציות ומערבבים לתערובת חלקה.

5. משמנים תבנית, ואופים בחום בינוני 40 דקות עד להזהבה.

ערך קלורי לפרוסה: 290 קלוריות ליחידה

4. עוגת פירות יבשים וכל טוב

רכיבים (20 פרוסות):

כוס תערובת פירות יבשים קצוצים

4 ביצים מופרדות

2 כוסות קמח

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ חמוציות

100 גרם פתיתי שוקולד מריר/שוקולד מריר שבור

3/4 כוס דבש

1/2 כוס אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.

2. מערבבים את הפירות היבשים עם הקמח(למנוע שקיעה של הפירות בעוגה)

3. מפרידים את הביצים לחמון וחלבון ב-2 קעריות נפרדות.

4. מערבבים את החלמונים, השמן ומיץ החמוציות.

5. מוסיפים לבלילה את תערובת הקמח והפירות, השוקולד והאגוזים.

6. מקציפים את החלבונים לקצץ אחיד, מוסיפים את הדבש וממשיכים להקציף.

7. מקפלים את הקצף לתוך תערובת החלמונים.

8. משמנים תבנית, ואופים בחום בינוני 50-40 דקות עד להזהבה.

9. מוציאים, מצננים ופורסים ליחידות.

ערך קלורי לפרוסה: 205 קלוריות ליחידה