מחקר: מה הופך את האוכל של אמא לאוכל הכי טעים שיש?

באמת שאין כמו האוכל של אמא. נדיר למצוא מישהו שלא יזדהה עם המשפט הזה, אפילו שלא כל אמא היא מאסטרשף ולא כל אבא יודע להכין משהו שאינו חביתה. לא משנה בכמה מסעדות ביקרת או כמה מעדנים טעמת – לאוכל של הבית תמיד יהיה טעם אחר, כל כך נפלא שאפילו אם ננסה לשחזר את המתכון לעיתים קרובות נרגיש שמשהו חסר. כמו בכל סרט קיטשי טוב, מישהו יגיד שמה שחסר שם זו האהבה של אמא (או של אבא, במשפחות שיווויוניות וברות מזל – אך לצערנו ברוב הבתים זה עדיין לא המצב). אלא שכעת מתברר שזו לא רק אמירה מתוקה – והמדע יכול לאשר זאת.

 

עוד באון לייף:

 

לקראת חג המולד שמתקרב בצעדי ענק ומפזר בעולם הנוצרי אווירת חג מבעוד מועד, נערך בארה"ב מחקר שבדק עד כמה משפיעה האווירה על טעם המזון. כל המשתתפים במחקר קיבלו את אותה ארוחת חג בדיוק – אך בנסיבות שונות לחלוטין.

 

המשתתפים חולקו לשתי קבוצות: הקבוצה הראשונה נהנתה מהארוחה בחדר מקושט להפליא, והמלצרים הבטיחו להם ארוחה שבושלה באהבה בידי קבוצה של שפים מקצועיים שהשתמשו במתכונים משפחתיים אהובים. הקבוצה השנייה, לעומת זאת, אכלה את אותה ארוחה מבלי שיובטח לה דבר בנוגע לטיב האוכל, בחדר שעוצב ברישול, ובכלל בלי שייעשה שום מאמץ לגרום לנוחותם בזמן הארוחה.

 

ובעצם ידענו מה המרכיב הסודי מאז ומעולם. איור: Shutterstock

 

לאחר הארוחה, המשתתפים נתבקשו לדרג את טעמה ואת מידת ההשקעה וההכנה המשוערת שהושקעה בה. הסועדים בקבוצה הראשונה האמינו שהארוחה שלהם היתה טעימה יותר, ובממוצע דירגו אותה ב-4.3 נקודות מתוך 5, בעוד שהסועדים בקבוצה השנייה דירגו את אותה הארוחה עם כמעט נקודה שלמה פחות – 3.4 נקודות מתוך 5.

 

באופן קצת אירוני, החברה שאחראית למחקר היא Birds Eye – חברה המייצרת מזון קפוא בארה"ב ובבריטניה. ד"ר כריסטי פרגוסון, פסיכולוגית נציגת החברה שערכה את המחקר, הסבירה את מטרתו: "רצינו להוכיח שאוכל שמוכן באהבה הוא טעים יותר, ולהדגים עד כמה כוחה של כוונה יכול להשפיע על תפיסתם של אנשים כשזה מגיע להנאה מאוכל. התוצאות מאשרות שהתפיסה הרגשית שלנו של טעם יכולה להתרחב או להצטמצם לפי כמות הזמן, האהבה והאכפתיות שמושקעים בארוחה – ולבסוף גם להגדיל את ההנאה שלנו מאוכל".

 

המסקנות מהמחקר הזה יכולות להסביר אחת ולתמיד מה הופך את האוכל של אמא לטעים מכולם, אולם גם כל העוסקים בתחומי המזון והמסעדנות השונים יכולים ליישם אותם ולהיזכר ששירות טוב, אווירה נעימה ויחס כללי טוב ללקוח יתבטא לא רק בטיפ – אלא גם בדירוג האוכל עצמו. ובפעם הבאה שאתם מזמינים לארוחה ביתית, אל תחסכו בסיפורים ובתיאורים על ההשקעה שנתתם, זה כנראה מה שהאורחים שלכם ייזכרו הרבה אחרי שהטעם יפוג מן החך. 

תגובות (0)
הוסף תגובה