צ'ורוס: הגרסה הארגנטינאית לסופגניות

עצות הזהב שלי לצ'ורוס מושלמים:
1. חשוב להביא את הנוזלים בסיר (  מים / חלב ) לרתיחה מלאה לפני הוספת הקמח.
2. את הקמח יש להוסיף בפעם אחת ולערבב עד לקבלת בצק חלק ללא גושים
3. יש לבשל את הבצק עוד מספר דקות בסיר על להבה נמוכה, תוך ערבוב, על מנת לייבש אותו.
4. חשוב להוסיף את הביצים לבצק בהדרגה, ולא להוסיף עוד ביצה לפני שהביצה הקודמת נטמעת בבצק.
5. להקפיד על שמן רותח לפני זילוף הצ'ורוס ( ניתן לבדוק אם השמן מוכן בעזרת פרוסת גזר שמניחים בסיר ומוודאים שמקיפות אותו בועות )

המרכיבים:
1 כוס מים / חלב
100 גרם חמאה
3 כפות סוכר
קורט מלח
3-4 ביצים
1 כוס קמח

שמן לטיגון עמוק
סוכר לציפוי

 

אופן ההכנה
1. בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים/חלב, חמאה, סוכר ומלח.
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהבצק חלק.
ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כדקה תוך ערבוב, עד שהבצק מתגבש ונפרד מדפנות הסיר.

3. מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה.
מערבבים כ-3 דקות לצינון חלקי של הבצק

4. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד,עד לקבלת בצק אחיד וחלק ( הבצק יזכיר מראה של פירה תפוחי אדמה ).
על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק

5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס"מ ומזלפים לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג
6. מגלגלים בסוכר ומגישים מיד.

 

לעמוד הפייסבוק של בודוניס .

תגובות (0)
הוסף תגובה