קנלוני ממולאים בראגו עגל, מבושלים בעגבניות ושמן זית

3–4  קנלוני למנה
 
אפשר להכין את הבצק כמוסבר בעמ' 172, לחתוך למלבנים, לחלוט ואחר כך למלא, לגלגל ולאפות, אבל אפשר גם להשתמש בקנלוני מוכנים (יבשים). יש לבשל אותם לפי הוראות היצרן, למלא בעזרת שק זילוף ולאפות לפי ההוראות למטה.
 
לראגו
1/2 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 כוס עלי סלרי קצוצים
300 גרם בשר עגל קצוץ בסכין
או טחון גס
3 עגבניות בשלות, קלופות
וקצוצות
4 שיני שום קצוצות
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
 
לרוטב
1/2 כוס שמן זית
6 שיני שום קצוצות
5 עגבניות בשלות, קלופות
וקצוצות
חופן עלי בזיליקום 
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
 
 
1. הראגו: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל והסלרי ומאדים כ?3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב כ?5 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות, השום, הפלפל והמלח ומבשלים תוך ערבוב עוד 5 דקות. מסירים מהאש ומעבירים למסננת להגרת נוזלים ולצינון.
 
2. הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר עמוק. מוסיפים את השום ומזהיבים אותו קלות. מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים כ?15 דקות. מניחים בצד.
 
3. הכנת הקנלוני: מרתיחים מים בסיר רחב ומוסיפים מלח. מכינים בצד קערה גדולה עם מים קרים וקוביות קרח. מחממים את התנור ל?180 מעלות. חותכים את עלי הבצק המרודדים למלבנים בגודל 15X10 ס"מ. חולטים את מלבני הבצק כדקה במים הרותחים והמומלחים ומעבירים מיד לקערת מי הקרח. פורשים את העלים על מגבות מטבח. מניחים בשולי כל עלה בחלק הרחב שלו שכבה מהראגו הקר ומגלגלים כל עלה לגליל. 
 
4. אפיית הקנלוני: מורחים תחתית של תבנית אפייה בשכבה דקה מהרוטב. מניחים את גלילי הקנלוני בצפיפות בתבנית כששולי הגלילים כלפי מטה. יוצקים מעליהם את שארית הרוטב. מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום ואופים בתנור החם 10 דקות. מגישים חם. 
תגובות (0)
הוסף תגובה