קיש ירקות כשר לפסח

המתכון מתאים ל- 2 פסים 10/24

 

מסגרת בצק פריך במילוי רויאל וירקות וגבינות על פי הדמיון

 

אביזרים נדרשים: תבניות פס לאפייה

קטניות לאפייה המקדימה של בצק הקיש

 

 

המרכיבים:

 350 גר' בצק פריך מלוח 

 

רויאל:

150 מ"ל חלב

100 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם גבינה 9%

2 ביצים

5 גרם מלח

פלפל על פי הטעם

 

להכנת הרויאל – מערבבים את כל המרכיבים

 

50 גרם גבינה קשה (פרמז'ן, קשקוול, עיזים) מגוררת

 

הצעה מילויים:

בצל – 1/2 ק"ג בצל, טימין לתיבול

קולפים, פורסים ומזהיבים בסיר עם שמן זית

 

פטריות – 1 ק"ג, מיורן לתיבול

פורסים, קולים 15 דקות בתנור ב 220 מעלות

 

בטטה – 1/2 ק"ג

שוטפים, אופים 40 דקות ב 170 מעלות, קולפים וחותכים לקוביות

 

תרד וסלמון מעושן

1/2 ק"ג תרד

100 גרם סלמון מעושן

1 בצל

שמן זית

מלח ופלפל על פי הטעם

 

אופן ההכנה:

1. מפרידים את התרד מגבעולים עבים

2. שוטפים ומיבשים

3. קולפים וקוצצים את הבצל

4. מזהיבים את הבצל בסיר גדול עם מעט שמן זית

5. מוסיפים את התרד וטגנים עד שהתרד מאבד את ניפחו

6. מוציאים, מסננים מים עודפים וקוצצים

7. פורסים את הסלמון המעושן לרצעות אותם מסדרים בקלתית הקיש, מעל התרד

 

אנטי פסטי וגבינת עיזים

1 חציל

1 פלפל אדום

2 זוקיני

50 גרם   גבינת עיזים קשה ( המופיע במרכיבי הרויאל)

טראגון טרי

 

 

אופן ההכנה:

1. חציל – שוטפים, מיבשים, חותכים לקוביות ומטגנים בשמן זית

או קולים 15 דקות בתנור חמם מאוד עם מעט שמן זית

2. פלפל אדום – שוטפים, מיבשים ושורפים על להבת הגז עד שכל הקליפה נשרפת (שחורה), מוציאים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים.

מקלפים, מוציאם את הגרעינים וחותכים לרצועות עבות

3. זוקיני – שוטפים, מיבשים, חותכים לאורך ופורסים פרוסות בינוניות (לא מבשלים בשול מקדים)

 

אופן הכנת הקיש

1. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ

2. חותכים את הבצק למלבן גדול מגודל התבנית ומסדרים את הבצק בתוך התבניות, כך שהבצק יכסה את כל התבנית. אם ישנם עודפים בגובה מישרים עם סכין.

* את קצוות הבצק ניתן לאסוף לשימוש חוזר

3. מקפיאים את הבצק לשעה

4. פורסים ניילון נצמד על הבצק המסודר בתבניות

5. מניחים בתוכו קטניות, למנוע תפיחה והתכווצות באפייה

6. אופים (עם הניילון והקטניות!) 15 דקות ב 170 מעלות

7. מסדרים את המילוי הרצוי

8. מפזרים מעליו את הגבינה הרצויה

9.ממלאים ברויאל

10.אופים כ – 40 דקות ב 170 מעלות עד שהרויאל מתייצב

תגובות (0)
הוסף תגובה