כך תכינו ארוחת ערב בריאה וטעימה עם הילדים

 
נגיסי כרובית וגבינה:
 
 
מרכיבים:
  • 1 כרובית בינונית
  • 1 ביצה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס פתיתי גבינה 100% רכיבים טבעיים
  • גביע קוטג? 100% רכיבים טבעיים
  • 1/2 כוס פרמז?ן
  • אורגנו יבש, מלח, פלפל
  • 1 שן שום

 

 
הוראות הכנה:
  • מרתיחים בסיר את הכרובית למשך 5 דקות
  • באמצעות פומפייה מגרדים את הכרובית שבושלה וסוחטים ממנה את הנוזלים באמצעות חיתול

 

 

  • מעבירים את פתיתי הכרובית לקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ויוצרים עיסה דביקה אך נוחה לעבודה

 

 

  • באמצעות ידיים רטובות ניצור עיגולים קטנים ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • נאפה את הנגיסים בתנור עם 200 מעלות למשך 15-20 דקות

 

בתיאבון!

 

מטבל תרד וירקות טריים:
 
 
מרכיבים:
  • כיכר עגולה של לחם מחמצת
  • 1 חבילת תרד
  • גביע קוטג? 100% רכיבים טבעיים
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גר? פרמז?ן
  • סלרי
  • מלפפונים
  • גזר 
 
 
הוראות הכנה:
  • קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה
  • מוסיפים שיני שום, מטגנים עוד דקה ומסירים מהאש

 

 

  • שוטפים היטב את התרד משאריות חול, קוצצים גס ומטגנים עד לריכוך מלא, ממתינים שיתקרר וסוחטים את נוזלי התרד היטב.
  • בסיר, שמים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה קטנה
  • מוסיפים את החלב ובוחשים היטב על להסמכת החלב, מוסיפים את הקוטג? ומערבבים שוב, מנמיכים את האש מעט ומוסיפים את התרד, הבצל והשום ומערבבים שוב
  • מוסיפים את הפרמז?ן, מלח ופלפל ומכבים את האש

 

 

הכנת הלחם:

  • יוצרים חור גדול בכיכר הלחם באמצעות סכין חדה ומוציאים את תוכו של הלחם כאשר המטרה היא ליצור קערה עגולה כפי שמגישים מרק בלחם.

 

 
הגשה:
  • שופכים את המטבל אל הלחם ומפזרים ירקות חתוכים מסביב
  • את החלק העליון של הלחם שהסרנו ניתן לחתוך לקוביות, לפזר שמן זית ומעט עשבי תיבול ולהכניס לתנור לקבלת קרוטונים טעימים

 

בתיאבון!

______________________________________________________________________________________________

בניית מתכונים והדרכה: ליאת שיידר, Miss Petite Chef

צילומים: אורן כהן

תגובות (0)
הוסף תגובה