מרכיבים:
חסה ערבית
בטטה
1 גזר
2 עגבניות
1 מלפפון גדול
כפית חרדל
2 כפיות סילאן
2 כפות חומץ בלסמי
6 כפות שמן זית
מלח גס
קוטג' 100% רכיבים טבעיים
הוראות הכנה:
הכנת רוטב ויניגרט בלסמי: מכניסים לצנצנת חרדל, סילאן, חומץ בלסמי ושמן זית, מערבבים 20 שניות והרוטב מוכן
לשאר המתכונים בפעילות:
על תבנית אפייה מפזרים מלח גס, מניחים מעל את הבטטה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך מלא (20-25 דקות). את כל הירקות חותכים לרצועות דקות ומערבבים עם החסה
את הקוטג' יש להעביר לקערה נפרדת ולשטוף עם מים עד לקבלת כדוריות מופרדות
אופן ההגשה:
את הירקות המעורבבים מכניסים על צלחת, יוצקים מעל הרוטב ומערבבים בעדינות. מסביב מפזרים כדורי גבינת קוטג'
טיפים חכמים:
- את הרוטב הבלסמי אפשר להכין מספרים ימים טרם ההגשה בתוך צנצנת במקרר, ולפני ההגשה לנער 20 שניות כדי להגיש רוטב מוכן וטעים
-
את הרוטב צריך לצקת את הסלט בעת ההגשה, אחרת חמיצות הבלסמי תפגע בחסה
-
ניתן לשלב בסלט ירוק ממגוון פירות העונה כדי לשדרג את הטעמים עבור הילדים
______________________________________________________________________________________
צילום: אורן כהן
בניית המתכון + הדרכה: עמית ברשפ, הסטודיו לבישול