שיק מדהים משוק הפשפשים: הדירה שכל קסמה טמון ברהיטי יד שניה

עיצוב פנים: שני רינג

צילום: אדריאן דודה

 

דירה בת חמישה חדרים ברמת אביב, בת 120 מ"ר ובה סלון, שני חדרי שינה, חדר עבודה וחדר משחקים, שני חדרי רחצה ומרפסת מקורה. 

 

 

 

במקור, הדירה היתה מחולקת קצת אחרת. בדירה היה חדר אמבטיה עצום לצד שירותים קטנים ביותר, מטבח תחום הנפרד מהסלון ורצפת סומסום מקורית. בעלי הדירה, עורכת דין וטייס, ביקשו להתאים את הדירה לצרכיהם: להוסיף חדר רחצה מתוך חדר ההורים, לפתוח את המטבח אל הסלון, ולהוסיף חיפויים, אריחים ורהיטים.

 

לנגד עיני המעצבת, שני רינג, עמד הרצון לא למחוק את עברה של הדירה הזו – בין אם בעצם החלוקה שלה, ובין אם באלמנטים המקוריים שנשמרו או בכאלה שנקנו במהלך החידוש והתאימו לרוח התקופה.

 

 

 

בהתאם לרצונות הבעלים ולפי חזונה של רינג, נשמרה החלוקה הברורה בין האזור הפרטי לאזור הציבורי, כמו גם הדלת המקורית החוצצת ביניהם. גם ויטרינות העץ המקוריות בין הסלון למרפסת נשמרו וחודשו, כדי להרוויח חלל מחיה נוסף נפרד. נקנו רהיטים ביד שנייה, ביניהם כורסאות הסלון, רהיט הטלוויזיה ומחיצת הברזל בכניסה. אלמנטים חדשים הותאמו לסגנון רטרו, כמו הפורמייקה במטבח, השזלונג במרפסת או אריחי הבטון המצויר בשני חדרי הרחצה. המרפסת מקורה ומרוצפת באריחים משושים בגימור המזכיר ריצוף חוץ, דבר שמחזק את ההפרדה בין האזורים.

 

 

 

מחיצת הכניסה הייחודית, שנקנתה בשוק הפשפשים, הצליחה באופן אוורירי ומרומז לייצר אזור כניסה תחום. מדובר בעבודת מסגרות משולבת זכוכיות המהלכת קסמים מהרגע הראשון. על הרקע שלה ישנה ספריית מתכת כחולה וחזקה המשחקת עם אותה חומריות, אך בסגנון שונה לחלוטין, ומאכסנת בה את אוסף הקרמיקות העצום של בעלי הבית.

 

 

 

שתי הכורסאות בסלון, שנקנו בחנות יד שנייה, היו במקור בחדר המתנה של קליניקה.

נקודות החלודה נוקו והן רופדו מחדש בבד סקאי בצבע לילך, ובכך קיבלו טוויסט מעניין. גם שידת הכיור המתכתית באמבטיה של ההורים נקנתה באותו מקום והותאמה לכיור חדש.

 

 

אחד האתגרים התכנוניים העיקריים נבע מתוך הרצון לייצר חדר ארונות עבור חדר ההורים.מבין האפשרויות השונות, נבחרה זו שהצליחה למקסם את השטח, מבלי להקטין את חדר העבודה הצמוד לחדר ההורים – חדר הארונות נבנה בצורה של שני ארונות ארוכים זה מול זה, החוצצים בין האמבטיה הכללית לאמבטיה של ההורים.

 

 

 

מבחינת מיזוג הדירה, ההתלבטות הייתה אם למקם מזגן מיני מרכזי עבור חדרי השינה, חדר המשחקים וחדר העבודה, ובנפרד עבור הסלון, או לפצל ולמקם בכל חדר יחידה אחת חיצונית. משיקולים פרקטיים של שימושיות הוחלט לפצל את המיזוג, ולאחר התלבטות רבה הוחלט למקם מזגן עילי בכל אחד מן החדרים, על מנת שתהיה הפרדה ושליטה מלאה בין החדרים השונים. המזגנים מוקמו מתוך מחשבה על הפן האסתטי והפרקטי גם יחד.

 

 

בחירת הצבעים נעשתה ללא חוקים. במטבח, למשל, שולבו כמה גוונים של אפור במרקמים שונים עם לבן, גוון עץ, נגיעה של כחול והרבה ורוד. בחדרי האמבטיה היווה צבע המנטה של האריחים המקוריים את הבסיס, ואליו התווסף סגול לילכי, שהתפשט לכיוון חדר הארונות. קירות חדר הרחצה המקורי שנותרו בשלמותם, הושארו על תילם, כך שנוצר שילוב בין אריחי מנטה מקוריים ואריחים לבנים חדשים. מתלי קרמיקה בצבע מנטה פורקו בעדינות ושובצו מחדש בקירות.

 

 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה