6 מנות מגניבות ופשוטות שישדרגו כל פיקניק

1: קלחי תירס בצ'ימצורי

מתכון קל להכנה, מתאים לכל המשפחה ומשדרג מיד מנה סטנדרטית.

רכיבים:

 5קלחי תירס טריים/קלחי תירס קפואים

4 כפות שמן זית

 1/3כוס עשבי תבלין: בזיליקום קצוצים, פטרוזיליה קצוצה, כוסברה, טימין, רוזמרין

2-3 שיני שום קצוצות

1 פלפל אדום קצוץ דק

מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את קלחי תירס במים עם מלח 30 דקות עד לחצי ריכוך ומסננים.

מערבבים את חומרי התיבול לתערובת אחידה.

מחממים תנור ל-200-180 מעלות.

מברישים את קלחי התירס המבושלים בתערובת התיבול.

צולים כ-10 דקות בתנור ומדי פעם מסובבים ומורחים בתיבול.

קלוריות למתכון: 1200 קק"ל

2: חטיף צ'יפס ירקות שורש

מתכון בריא ומזין שמכיל נוגדי חמצון חזקים ומתאים גם עבור אלו השומרים על המשקל והגזרה.

רכיבים:

תפו"א גדול

בטטה קטנה

1 סלק

1 גזר

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (180-200 מעלות).

פורסים דק את כל הירקות (אפשר גם להשתמש בקולפן).

מערבבים בקערה את כל הירקות ומעסים עם שמן הזית, המלח והפלפל.

מפזרים על תבנית עם נייר אפיה, ואופים במשך 20-30 דקות.

קלוריות למתכון: 800 קק"ל

3: קציצות טונה בתנור בשתי דקות הכנה

מתכון לכל המשפחה שגם ילדים אוהבים, עשיר בחלבון ואומגה 3. דרך מעולה להוסיף דגים לתפריט.

מרכיבים:

2 קופסאות טונה בשמן (עדיף קנולה)

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם

חצי כוס של עשבי תבלין לפי הטעם: פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, בצל ירוק.

1 כף קטשופ (לא חובה)

מלח, פלפל (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

מערבבים את הטונה עם כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ויוצרים קציצות.

מחממים תנור לחום בינוני 170-180 מעלות.

מסדרים תבנית עם נייר אפיה, ומסדרים את הקציצות במרווחים של 1 ס"מ בממוצע.

לאפות 20-25 דקות, ולהפוך תוך כדי הכנה

קלוריות למתכון: 650 קק"ל

4: לחמניות יוגורט

לחמניות ב-5 דקות, מועשרות בחלבון ובסידן. מומלץ להגיש טרי.

רכיבים:

1.5 כוסות קמח תופח

1/2 כוס קמח מלא

1 כפית אבקת אפיה

1 גביע יוגורט / 200 גרם גבינה לבנה 5%

1 כף סוכר

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 190-200 מעלות.

מערבבים את המרכיבים של הבצק באמצעות כף עד לקבלת בצק דביק.

מניחים את התערובת בתוך תבנית של שקעים ששומנה מראש.

אופים 15-20 דקות בתנור.

קלוריות למתכון: 1400 קק"ל

5: לפתן פירות קיץ עם מיץ חמוציות

לפתן נפלא, מלא בארומה ובטעם, מכיל את פירות הקיץ הנהדרים. עשיר בנוגדי חמצון, מינרליים וויטמינים.

רכיבים:

1 אננס טרי/שימורים של אננס

4 אפרסקים

2 כוסות ענבים

3 שזיפים

3 תפוחים

4 משמשים

4 כפות מיץ לימון

1 כוס מיץ חמוציות

1/2 כוס סוכר

1 מקל קינמון

6 כוסות מים

אופן ההכנה:

שוטפים את הפירות, קולפים ומנקים את הפירות הרלוונטיים מגרעינים.

חותכים את הפירות לקוביות.

מרתיחים סיר עם המים.

מוסיפים את הפירות עד לרתיחה.

לאחר הרתיחה מוסיפים את הסוכר, מיץ החמוציות, מיץ הלימון ומקל הקינמון.

ברגע שהסיר מגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.

מצננים ומכניסים למקרר.

קלוריות למתכון: 1800 קק"ל

6: מאפינס חמוציות

קינוח נהדר לסיום הארוחה, בעל מתקתקות נהדרת ומיוחדת של מיץ החמוציות המעניק טוויסט למנה.

מרכיבים:

3 ביצים + 2 חלמוני ביצה

3/4 כוס מיץ חמוציות

1/2 כוס שמן

1 כוס סוכר

1.5 כוסות קמח תופח

1/2 כוס קמח מלא (אפשר גם קמח רגיל)

1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

מקציפים את חלבוני הביצה עם 1/2 כוס סוכר.

בקערה נפרדת טורפים את החלמונים, מיץ החמוציות, השמן, הסוכר לבלילה אחידה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה, ומממשיכים לערבב.

מוסיפים את הקצף לאט ובזהירות לתערובת הבלילה.

מעבירים את הבלילה שנוצרה לתוך תבנית של מאפינס ואופים במשך 20-30 דקות בחום בינוני.

מגישים אחרי צינון.

קלוריות למתכון: 2800 קק"ל

הכותבת הינה דיאטנית קלינית, מנהלת דיאט אנג'ל – דיאטנית אישית בלווי צמוד