שבועות: 2 מתכונים לקישים מנצחים

קיש בטטה, גבינת פטה וטימין

לקלתית הקיש:
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 ביצה
3 כפות מים קרים

אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים יחד את הקמח, המלח והחמאה לתערובת פירורית, מוסיפים את הביצה ואת המים ומעבדים לבצק.
מצננים במקרר כחצי שעה.

למלית:
2 בטטות גדולות, מקולפות וחתוכות לקוביות.
250 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שמנת חמוצה
3 ביצים
מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם
5 ענפי טימין
150 גרם קוביות גבינת פטה
 

אופן ההכנה

1.    מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומרפדים את התחתית והשוליים של התבנית.

2.    מבשלים את הבטטות בסיר עם מים רותחים כ-20 דקות לריכוך כמעט מלא, מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.
3. מחממים תנור ל160 מעלות.
4. מערבבים בקערה את השמנת המתוקה והחמוצה, הביצים והתבלינים.
5 יוצקים מעל התבנית את המלית, מוסיפים את קוביות הבטטה, ענפי הטימין וקוביות הפטה.
6. אופים כשעה עד שהקיש זהוב ויציב .

 

 

קיש אנטיפסטי ובולגרית
קיש נפלא לניצול שאריות אנטיפסטי מהמקרר, או ירקות בשלים.
ואחלה פתרון לשלב את הילדים במטבח ולתת להם במה לבחור אילו ירקות ירצו להכניס לארוחה הבאה שלהם

לקלתית הקיש:
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 ביצה
3 כפות מים קרים

אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים יחד את הקמח, המלח והחמאה לתערובת פירורית, מוסיפים את הביצה ואת המים ומעבדים לבצק.
מצננים במקרר כחצי שעה.

 

למלית:
400 גרם תערובת ירקות קלויים בתנור
250 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שמנת חמוצה
3 ביצים
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
150 גרם קוביות גבינה בולגרית
 

אופן ההכנה

1.    מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומרפדים את התחתית והשוליים של התבנית
2. מחממים תנור ל160 מעלות.
3. מערבבים בקערה את השמנת המתוקה והחמוצה, הביצים והתבלינים.
4 יוצקים מעל התבנית את המלית, מוסיפים את הירקות הקלויים וקוביות הבולגרית.
5. אופים כשעה עד שהקיש זהוב ויציב .

 


לאתר של בודוניס

לעמוד הפייסבוק של בודוניס

תגובות (0)
הוסף תגובה