לקראת שבועות: 3 מתכונים לעוגות גבינה מנצחות

עוגת גבינה ופירורים קלאסית
אם יש מתכון שצריך לגזור ולשמור, זה זה .
המתכון לעוגת גבינה הקלאסית הזו עובר המשפחה משאני זוכרת את עצמי והוא נפלא לא רק לשבועות.
10 דקות ויש לכם עוגת גבינה מושלמת.

העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לתחתית ולפירורים
200 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם סוכר
1 כפית מחית וניל איכותית
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, סוכר, וניל, אבקת אפייה וחמאה לתערובת פירורית, מוסיפים את החלמונים ומעבדים לבצק.
3. משטחים מחצית מהבצק בתבנית אפייה אחת בקוטר 24 ס"מ, ואת המחצית השניה מפזרים כפירורים בתבנית אפייה נוספת.
4. אופים להזהבה כ20 דקות ומצננים.

שכבת עוגת הגבינה
500 גרם שמנת מתוקה
750 גרם גבינה לבנה 9%
150 גרם סוכר
1 כף מחית וניל איכותית
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
גרידת לימון מלימון אחד

אופן הכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה, הוניל, הסוכר, גרידת הלימון והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה, מוסיפים את הגבינה ומערבבים לאיחוד.
מוזגים מעל התחתית, מעל מפזרים את הפירורים ומצננים במקרר 4 שעות עד לילה
 

 

עוגת גבינה ופירורים קלאסית. צילום: shutterstock

 

עוגת סניקרס – עוגת גבינה קרמל, שוקולד ובוטנים
עוגת גבינה קצת אחרת, טעימה בטירוף וכמובן קלה להכנה
 תחתית עוגיות הלוטוס נותנת טעם קרמלי נפלא ופריכות לעוגה, מלית העוגה החמצמצה מעדנת ומאזנת את המתיקות מהגנאש שוקולד והמליחות מהבוטנים המלוחים, בקיצור עוגה מושלמת.

העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 24 ס"מ

 

גנאש השוקולד
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה

בסיר מביאים לסף רתיחה אץ השמנת המתוקה ומוזגים מעל השוקולד.
מצננים כחצי שעה בטמפרטורת החדר

לתחתית עוגיות הלוטוס
200 גרם עוגיות לוטוס
100 גרם חמאה

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים יחד את העוגיות עם החמאה, ומשטחים בתבנית בקוטר  24 ס"מ.
2. מצננים במקרר כשעתיים או במקפיא כשעה.

שכבת עוגת הגבינה
500 גרם שמנת מתוקה
750 גרם גבינה לבנה 9%
150 גרם סוכר
1 כף מחית וניל איכותית
40 גרם אינסטנט פודינג וניל

לקישוט
150 גרם בוטנים מלוחים
150 גרם פירורי עוגיות לוטוס
2 חטיפי סניקרס חטופים לקוביות

אופן ההכנה:
11.מקציפים את השמנת המתוקה, הווניל, הסוכר, והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה, מוסיפים את הגבינה ומערבבים לאיחוד.
22. בקערה נפרדת, מערבבים כוס ממלית הגבינה יחד עם גנאש השוקולד ( חשוב שהשוקולד לא יהיה חם בשלב זה )
33. מוזגים מעל התחתית את מלית הגבינה, לאחר מכן את מלית השוקולד ויוצרים דפוס "שיש" בעזרת סכין, ומעל מפזרים את פירורי עוגיות הלוטוס, הבוטנים המלוחים וחטיפי הסניקרס.
4. מצננים במקרר 4 שעות עד לילה

 

 

עוגת גבינה, שוקולד ועוגיות אוריאו
העוגה שכל הילדים אוהבים ( וגם המבוגרים ).
העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 24 ס"מ

גנאש השוקולד
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה

בסיר מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ומוזגים מעל השוקולד.
מצננים כחצי שעה בטמפרטורת החדר

לתחתית עוגיות האוריאו
200 גרם עוגיות אוריאו
100 גרם חמאה

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים יחד את העוגיות עם החמאה, ומשטחים בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
2. מצננים במקרר כשעתיים או במקפיא כשעה.

שכבת עוגת הגבינה
500 גרם שמנת מתוקה
750 גרם גבינה לבנה 9%
150 גרם סוכר
1 כף מחית וניל איכותית
40 גרם אינסטנט פודינג וניל

150 גרם פירורי עוגיות אוריאו

אופן ההכנה:
1.מקציפים את השמנת המתוקה, הוניל, הסוכר, והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה, מוסיפים את הגבינה ומערבבים לאיחוד.
2. בקערה נפרדת, מערבבים כוס ממלית הגבינה יחד עם גנאש השוקולד ( חשוב שהשוקולד לא יהיה חם בשלב זה )
3. מוזגים מעל התחתית את מלית הגבינה, לאחר מכן את מלית השוקולד ויוצרים דפוס "שיש" בעזרת סכין, ומעל מפזרים את פירורי עוגיות האוריאו.
4. מצננים במקרר 4 שעות עד לילה

 

עוגת גבינה, שוקולד ועוגיות אוריאו. צילום: shutterstock

 

לאתר של בודוניס

 

לעמוד הפייסבוק של בודוניס

תגובות (0)
הוסף תגובה