עוגת גבינה לשבועות: 3 מתכונים קלילים ומעולים

עוגת גבינה ברוטב חמוציות ובטעם נפלא

רכיבים (10 פרוסות):

לתחתית:

חבילת ביסקוויטים – עדיף מחיטה מלאה (250 גרם)

3/4 כוס חלב 3%

למלית העוגה:

2 חבילות של גבינת שמנת סימפוניה 5%

3 כפות סוכר

2 כפות אינסטנט וניל

1 ביצה בשלמותה +1 חלבון ביצה

1/2 גביע יוגורט 3%

ציפוי רוטב החמוציות:

כוס מיץ חמוציות (200 מ"ל)

2 כפות סוכר

1/2 כוס פירות יער/חמוציות/פטל (עדיף טריים אך אפשר גם קפואים)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160-170 מעלות.

תחתית: במעבד מזון מערבבים את הביסקוויטים עם החלב ומכניסים לקירור.

מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית או תבנית המאפינס.

מלית: מקציפים את כל רכיבי המלית יחד לתערובת אחידה, ואופים 30 דקות.

מכבים את התנור ומצננים את העוגה, כשדלת התנור חצי פתוחה. מומלץ להכניס למקרר.

לציפוי: במיקרוגל/בסיר על האש מחממים את מיץ החמוציות והסוכר במשך 2-3 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את פירות היער והחמוציות. מצננים, ומוזגים על העוגה. מכניסים למקרר לעוד 2-3 שעות, ומגישים.

ערכים תזונתיים:

קלוריות למתכון: 2500 קק"ל

קלוריות לפרוסה: 250 קק"ל

עוגת גבינה בריאה וקלילה

זמן הכנה: 15 דקות

רכיבים (10 יחידות):
200 גרם גבינה לבנה 5%

חצי גביע יוגורט טבעי 3%

1 כף קורנפלור
1 ביצה שלמה + חלבון ביצה
3 כפות סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לציפוי) לא חובה):

3/4 כוס חלב 3%

1/4 כוס שמנת 15%

אינסטנט וניל

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (170).

מקציפים את כל הרכיבים יחד.

יוצקים לתבנית פיירקס משומנת קלות / בתרסיס שמן, מכניסים את הפיירקס לתבנית גדולה עם מים ואופים 25-30 דקות בחום בינוני.

מכבים את התנור ומצננים את העוגה, כשדלת התנור חצי פתוחה. מומלץ לקרר את העוגה לפני האכילה כמה שעות במקרר.

אופן ההכנה של הציפוי:

מקציפים את כל רכיבי הציפוי עד שהקצף מעט מתקשה. מורחים את הקצף על העוגה ומכניסים לקירור נוסף לפחות ל-4 שעות.

ערכים תזונתיים:

קלוריות למתכון: 1200 קלוריות בממוצע

קלוריות לפרוסה: 120 קלוריות ליחידה

 

 

עלי פילו במילוי גבינה ותערובת פירות אדמדמה

רכיבים (6 מנות):

2 כפות סוכר

כוס תותים, פירות יער, חמוציות
תרסיס שמן
1/2 מיכל שמנת לבישול 10%
250 גרם גבינה לבנה עד 5%
1/4 כפית קינמון
6 עלי פילו

אופן ההכנה:

חממו תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

רפדו תבנית שטוחה בנייר אפייה.

ערבבו את כל המצרכים, פרט לפילו ולשמן, לתערובת אחידה.

קחו את עלי הפילו ושמנו עם מעט שמן.

הניחו במרכז כל אחד כף גדושה מהתערובת, וסגרו את העלים בצורת שק עם חוט או עם אצבעות רטובות.

יש לאפות במשך 20 דקות עד להזהבה.

כשהבצק מתקרר ניתן לפזר אבקת סוכר (לא חובה).

קלוריות למנה: 180 קק"ל