מתכון לחריימה (דג טריפוליטאי)

המצרכים

פרוסות דגים (רצוי דג בורי) לפי מספר הסועדים, להשרות במים ומלח

 

לרוטב

בצל גדול

1/4 כוס שמן

3 קופסאות קטנות של רסק עגבניות

כפית מלח

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף פפריקה חריפה

2 שיני שום כתוש + 6 שיני שום שלמות

מיץ מחצי לימון

כפית כמון, מעט בהרט

1/2 כוס מים

 

 

אופן ההכנה

בסיר בינוני (רצוי שטוח) לגרד בצל גדול מאוד ולהזהיב עם 1/4 כוס שמן.

לערבב בקערה 3 קופסאות קטנות של רסק עגבניות, כפית מלח, 1 כף פפריקה מתוקה, 1/2 כף פפריקה חריפה, 2 שיני שום כתוש, 6 שיני שום שלמות, מיץ מחצי לימון, כפית כמון, מעט בהרט, 1/2 כוס מים. להוסיף הרוטב לסיר ולבשל עשר דקות.

להוסיף פרוסות הדגים (לאחר ששטפנו אותם), לכסות במים ולבשל על אש בינונית עשרים דקות.

 

*** המתכון מתוך הספר בישולים בסבא-בא

תגובות (0)
הוסף תגובה