שוקולד או בורקס: מתכונים משולשים לפורים

 

לפניכם שישה מתכונים מעולים לאוכל משולש:

1. בורקס מדפי אורז

2. עוגת ביסקוויטים

3. משולשי בצק במילוי גבינות

4. סנדוויץ סושי

5.משולשי פילו

6.פרלינים. בתיאבון!

 

"בורקס" פטריות מדפי אורז – עינת שגיא

 

מצרכים:

 

דפי אורז

בצל קצוץ

סלסילת פטריות פורטובלו קצוצות

כף שמן זית

 

הכנת המילוי

 

מאדים בצל בשמן (על אש בינונית בסיר מכוסה).

כשהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב, מוסיפים פטריות

ממשיכים לאדות עד שאין יותר נוזלים. חשוב שהמלית לא תהיה רטובה.

 

הכנת ה"בורקסים"

 

משרים דף אורז בקערה עם מים פושרים למשך 15 שניות עד חצי דקה, מוציאים בעדינות ומניחים על מגבת נייר.

שמים כפית מהמלית במרכז ומקפלים לקבלת הצורה שרוצים: רול, ריבוע או משולש.

ממשיכים כך עם שאר דפי האורז.

 

דפי האורז אינם דורשים בישול או אפייה ואפשר לאכול כבר בשלב הזה, אך ניתן לאפות בתנור לקבלת קריספיות:

מניחים בתבנית על נייר אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-20 דקות.

 

אפשר למרוח ביצה מלמעלה על מנת לקבל צבע שחום, ולפזר שומשום או קצח.

 

עוד מתכונים של עינת

 

עוגת ביסקוויטים משולשת – שרית שמואלי

 

מצרכים:

 

בסיס:

1 חבילה פתיבר (טו בודד, כ-32 יחידות)

1 כפית נס קפה

1/2 כוס מים

 

לקרם:

1 מיכל גבינה סקי 5 אחוז

1 מיכל שמנת מתוקה

3 שקיקי סוכר וניל

4 כפות שטוחות סוכר

 

לציפוי:

1/2 חבילה שוקולד מריר

25 גרם חמאה

 

אופן הכנה:

 

ממיסים קפה במים ו"משקים" את הביסקוויטים (בכמחצית הכמות) בעזרת כפית.

מקציפים שמנת עם הסוכרים עד קבלת קצפת יציבה, מקפלים בעדינות את הגבינה עד קבלת מרקם אחיד.

מצפים מגש או צלחת מלבנית בניילון נצמד ומותירים שוליים באורך כ-2 ס"מ, מניחים 4 ביסקוויטים לאורך במגש כך שנוצר טור ארוך. מניחים בכל צד של הטור 6 ביסקוויטים לרוחבם, כך שנוצרות מעין כנפיים.

מורחים שליש מכמות הקרם, מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים באותו אופן ומרטיבים בקפה הנותר. מורחים את שכבת הקרם הנתרת.

מרימים את שולי הניילון הנצמד משני צידיו ומצמידים אחד כלפי השני כך שנוצר משולש. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לפריזר למשך שעה-שעתיים.

ממיסים שוקולד במיקרוגל, מוציאים ומוסיפים את החמאה עד המסתה. מוציאים את העוגה מהפריזר ומצפים בשוקולד. מניחים לשוקולד להתגבש ומכניסים שוב לפריזר.

מוציאים כחצי שעה-שעה לפני ההגשה למקרר ומגישים.

משולשי בצק במילוי גבינות ואנטיפסטי – אורלי כהן

 

מצרכים:

 

לבצק

2 כוסות קמח

1 חלמון

1/4 כוס מים

2 כפות חומץ הדרים

1/8 כפית מלח

150 גרם חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות

 

למלית

250 גרם גבינה לבנה

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

1-2 פרוסות חציל  – קלויות בתנור (או בטוסטר) וקצוצות

1 פלפל אדום קלוי, קלוף וקצוץ

5  עלי אורגנו טרי קצוצים דק

1 עלה מרווה קצוץ

1 כף קמח

מלח  + פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 ביצה טרופה

 

לציפוי המשולשים

ביצה טרופה

תערובת של שומשום לבן, שומשום מלא, שומשום שחור ומלח גס

 

אופן ההכנה:

 

הבצק

מכינים את הבצק תוך ערבוב כל החומרים במעבד מזון (או במערבל עם וו גיטרה)

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה – שעתיים

המלית

מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה

הרכבת המשולשים

מרדדים את הבצק בעדינות עם מעט קמח.

חותכים לריבועים.

מניחים באמצע כל ריבוע כפית מהמלית ומקפלים ל- 2 ליצירת משולש.

צובטים את שולי המשולש, כדי "להדביק" את הקצוות.

מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפיה או בדף אפיה מסיליקון.

מורחים בביצה הטרופה, וזורים מעט מתערובת השומשום והמלח הגס.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 15 דקות

 

למתכונים נוספים בעמוד של אורלי כהן

סנדוויץ' סושי של ה'סוהו'

 

ציוד ומצרכים:

מחצלת

אצות נורי

אורז

דג

שאר ירקות רצויים

 

אופן ההכנה:

שוברים אצה לשניים באמצע הצלע הארוכה יותר של האצה

מניחים חצי אצה על משטח העבודה כאשר החלק המחוספס של האצה פונה כלפי מעלה

מרטיבים את הידיים במים ומכדררים מהאורז כדור קטן

מכסים את כל מחצית האצה באורז בגובה סנטימטר אורז, מבלי ללחוץ אותו אל הנורי. חשוב שהפיזור יהיה אחיד

הופכים את הנורי כך שהאורז יהיה כלפי מטה והצד החלק של האצה פונה כלפי מעלה.

החומה

כעת יש לבנות "חומה" של אורז מסביב לחצי מהאצה. החומה צריך להיות בגובה ורוחב של כשני סנטימטר. ככל שרוצים להשתמש ביותר מילוי בסנדוויץ', יש לבנות חומה יותר גבוהה שתחזיק בסופו של דבר את המילוי.

 מניחים את המילוי הנבחר (דג ו\או ירקות) על חצי האצה שהוקפה בחומה. המילוי צריך להיות כמה שיותר אחיד.

סגירת מעגל

סוגרים את חצי האצה ללא החומה על החומה – יש לדייק ולקפל את האצה בדיוק באמצע, ולוודא שהאצה נסגרת בדיוק על קו החומה שבנינו.

הידוק

יש להניח את המחצלת (המכוסה בניילון נצמד למניעת הידבקות אורז) על גבי הנורי-הסגור-על-חומה שברשותכם ולהדק מכל הצדדים

הסנדוויץ' סושי מוכן

נשאר רק לחתוך לאורך שני האלכסונים ליצירת 4 משולשי סנדוויץ' סושי מושלמים, ולהגיש.

משולשי פילו ממולאים בפטריות – חיה דר

 

מצרכים וציוד:

6 עלי פילו

10 פטריות שמפיניון בינוניות

בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

אגוז מוסקט

מלח,פלפל שחור גרוס

צנוברים מטוגנים

שמן זית לטיגון

מגבת לחה

צלוחית עם חמאה מומסת(כ-25 גר') + מעט שמן קנולה

חלבון מהול בכף שמן

שומשום

קצח

אופן ההכנה:

מפשירים את עלי הפילו במשך לילה במקרר

מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים פטריות  קצוצות ומערבבים קלות

מוסיפים תבלינים ומערבבים מספר דקות, מוסיפים בסוף את הצנוברים

מכבים את הלהבה ומשאירים לצינון

מכינים מגבת לחה וצלוחית עם החמאה המומסת

פותחים את קופסת הפילו, מניחים את העלים פרושים ומוציאים עלה, מניחים את המגבת הלחה על יתר העלים, מושחים על העלה חמאה

מוציאים עלה נוסף ומניחים אותו על העלה הקודם ומחזירים את המגבת לכיסוי על יתר העלים, מושחים גם עליו חמאה

חותכים ל-4 חלקים  מלבניים שווים , מניחים בקצה כל רצועה כפית מילוי ומתחילים בקיפולים של משולשים מימין לשמאל ומשמאל לימין עד הסוף

 

מושחים את המשולשים בחלבון וזורים שומשום וקצח

אופים בחום של 180 מעלות עד הזהבה

פרלינים משולשים – גלית אלפרט מגליתא

 

מצרכים : 

500 גרם מחית נוגט אגוזים

800 גרם שוקולד חלב מומס (ניתן להחליף גם לשוקולד מריר לאלו שאוהבים)

200 גרם שוקולד צ'יפס או פצפוצי אורז

500 גרם שוקולד חלב , מריר או לבן לעטיפת הפרלינים

לקישוט: סוכריות צבעוניות, מרשמלו, עדשים, קשיו, שקדים, אגוזי לוז

 

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את מחית הנוגט, השוקולד חלב וזרעי השוקולד (מומלץ להשתמש במיקסר ידני)

מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל של 40X60 עם שוליים יחסית גבוהים

מכניסים למקרר למשך כחצי שעה

מוציאים מהמקרר וחותכים למשולשים, ומחזירים למקרר

ממיסים את השוקולד לעטיפה בשיטת בן מרי

טובלים בעזרת מזלג טבלו כל משולש בשוקולד

מניחים על גבי נייר אפייה, מקשטים כל משולש בתוספת האהובה עליכם ומניחים הכל להתקרר על גבי השיש – אין צורך להכניס שוב למקרר

מומלץ לטבול בכל פעם שניים עד שלושה משולשים ולקשט אותם ואז להמשיך, אם תטבלו את כל המשולשים ואז תתחילו לקשט השוקולד יתקשה בינתיים

 

לבלוג של גליתא

לפייסבוק של גליתא:

תגובות (0)
הוסף תגובה