טיסות לחו"ל: מה מגישים לכם בטיסה

חופשת הקיץ בעיצומה, שדה התעופה מלא בנוסעים ובעיתונים מדווחים מדי יום על שיא חדש במספר הנוסעים. גם תקופת החגים המתקרבת צפויה לשבור שיאים בטיסות לחו"ל. אבל הרבה פעמים את החופשה שלנו אנחנו מתחילים ברגל שמאל – הארוחות בטיסה. מה מציעות החברות השונות במחלקת תיירים, מה כדאי להשאיר על המגש, מה בריא פחות ומה בריא פחות? 

 

עוד ב-Onlife:

 

מרגע שדלתות המטוס נסגרות ניתן אות הפתיחה לאכול את מה שאנחנו לא מרשים לעצמנו לאכול בבית ומספרים לעצמנו שאין ברירה כי אנחנו בטיסה ואין אפשרות אחרת. וממילא, הקהל הישראלי שמאוהב ב "הכל כלול" לא ירשה לעצמו לוותר על איזשהו מרכיב במגש שמוגש לו על ידי דיילת חייכנית בטיסה. 

 

יחד עם הביסים מתפוגגים הסיכויים לבטן שטוחה שתיראה טוב בביקיני על שפת הבריכה בתורכיה או באי בתאילנד. בשביל זה, עדיף לוותר על הבליסה ולהמשיך את הדיאטה מהבית גם בטיסה. זה אפשרי.

 

"אני לא מסוגל לאכול יותר את האוכל שהם מגישים. אני עולה לטיסה עם חטיפי בריאות וג'לים של ספורטאים ואני מרגיש מצוין", אלון, עובד הייטק בחברה בינלאומית, שטס מספר פעמים בחודש טיסות טרנס-אטלנטיות.

 

אבל לא כולנו טסים בכזו תדירות – ומותר בהחלט לאכול בטיסות וליהנות כבר במטוס מאווירת החופשה. כדי שתדעו מה כדאי לאכול ומה עדיף להשאיר במגש, בדקה עבורנו אילה אורי, מנחה לאכילה רגשית נכונה ודיאטנית קלינית,את התפריטים של החברות הישראליות וכמה מהחברות הזרות .

 

המלצות כלליות

אל תתפתו לסנדוויצ'ים. גם בטיסות קצרות מאוד, אילת, יוון, ותורכיה, שבהן מגישים רק חטיף או כריך, מומלץ לוותר על הכריך הסטנדרטי שמחולק בטיסות, שלדברי אורי, בדרך כלל מבוסס על קמח לבן ולא על קמח מלא אמיתי. עדיף להביא כריך שהוכן בבית ואנחנו אחראים על הלחם המרכיב אותו ועל תכולתו.

 

זמני הארוחות בטיסות יכולים להיות בעייתיים, ואין אפשרות  לאכול בזמן שמתאים לנו אישית כמו בבית או בטיול חופשי. עדיף לוותר על ארוחה חמה שמוגשת לנו באמצע הלילה שצריך להתעורר בשבילה.

 

זמן שונה מצריך התרגלות. כשטסים לאזור זמן שונה, מומלץ לתת לגוף להתרגל בהדרגה גם להפרש בשעות השינה וגם לזמני האכילה. השתדלו שלא לכפות על עצמכם בבת אחת ארוחה כבדה בזמן שאינכם מורגלים אליו. רצוי גם לא להעמיס על הגוף אוכל כבד לקראת הלילה, כי מערכת העיכול לא מתפקדת במלואה בשעות אלה.

 

בלי אלכוהול. לגבי משקאות אלכוהוליים, מומלץ להימנע בטיסות. למרות תחושת הפינוק והחופש הכרוכה בכך, אלכוהול גורם לאובדן נוזלים וליובש.  כשהוא מתלווה לאוויר היבש ממילא בטיסה, ההשפעה הכוללת לא מוסיפה בריאות. בכל מקרה, גם אם שותים משקה אלכוהולי וגם אם לא, יש להקפיד על שתיית מים במהלך הטיסה, בעיקר בטיסות טרנס אטלנטיות.

 

 נסו להסתפק בטעימות. זה בסדר להתנסות ולטעום טעמים חדשים, אבל לא חייבים לסיים את כל המנה, מותר לטעום ולהשאיר חלק. מה שנדרש הוא לשאול את עצמנו לפני שאנחנו אוכלים, או יותר נכון את גופנו, מה באמת בא לנו.

 

בעיות בריאותיות? העדפות מסוימות? הודיעו מראש. חשוב לדעת שכל החברות מציעות היום מנות מיוחדות במחלקת תיירים ללא תוספת תשלום. ניתן לקבל מנות כשרות למהדרין גם בחברות זרות, ארוחות ילדים,  ארוחות צמחוניות, מופחתות גלוטן, מופחתות נתרן, ללא ביצים ועוד.

 

ארוחת בוקר חמה

סלט ישראלי עם שומשום  + רוטב ויניגרט חרדל דבש לייט. גבינת שמנת עם טפנד זיתים.

אומלט, יוגורט ביו לבן, גביע מים ,עוגיית לוטוס/נפוליטן שוקולד, מיני פוקצ'ה חמה, ריבה, שירות קפה/תה.

או

ארוחת בוקר בריאות

גבינת שמנת עם טפנד זיתים, סלט ישראלי 5 צבעים + רוטב ויניגרט חרדל דבש לייט, לקט קלויים לסלט, יוגורט ביו לבן, גרנולה + דבש, גביע מים, מיני פוקצ'ה חמה, קלויים לסלט, שירות קפה/תה.

 

דבר הדיאטנית

 ארוחת הבוקר החמה מוערכת בכ-500-450 קלוריות וארוחת בוקר בריאות בכ-350-400 קלוריות.

 למרות ההבדלים המינוריים בין הארוחות, מומלץ להעדיף את ארוחת הבריאות – ורצוי לוותר על העוגייה בארוחה החמה.

 

מילה לאל על: החליפו את גבינת השמנת בגבינת קרם 5% (בוודאי בארוחה המוגדרת כארוחת בריאות). את המיני פוקצ'ה, בשתי הארוחות, להכין מקמח מלא או להחליף אותה בלחם דגנים מקמח מלא. את הריבה רצוי להחליף בדבש.

 

 ארוחת צהריים חמה

מנה ראשונה: חומוס אבו גוש, סלט ירקות טרי.

מנה עיקרית: קוביות חזה עוף,רוטב חלב קוקוס וירקות כתומים, אורז, קטניות ושעועית צהובה.

או פסטה פוזילי, רוטב בולונז ויין אדום.

מנה  אחרונה: עוגת שוקולד קפה ושירות קפה ותה.

 

דבר הדיאטנית:

עדיף להמתין עם החומוס ולאכול רק אם רעבים, בעיקר אם מתחילים את הארוחה בניגוב החומוס בעזרת פיתות. מומלץ להעדיף את מנת העוף מבחינה בריאותית ומבחינת תחושת הקלות אחריה.  עדיף לוותר על הפיתה מאשר על העוגה כי יש נטייה "לנשנש" יותר מהפיתה.

 

מעריכה כל אחת מהמנות בכ- 500-550 קלוריות, לא כולל הפיתות והחומוס שנועדו להשביע ולפצות על כך שגודל המנה מוגבל וקטן יחסית למנה שהיינו מקבלים במסעדה או מכינים לעצמנו בבית (גם בחברות אחרות, לא רק באל על). כל פיתה+חומוס מספקת כ-300 קלוריות נוספות.

 
 
 
 
 

 

 

ארוחת בוקר חמה

יופלה ביו, גבינה אישית, ריבה ועוגיות לוטוס.

חביתת ירק, גביע מים ולחמניות חמות.

שירות קפה/תה

 

דבר הדיאטנית

הערכה קלורית- 350-400 קלוריות, תלוי כמובן כמה לחמניות אוכלים.

מילה לסאנדור: להוסיף ירקות.

 

 

ארוחת צהריים חמה

חומוס אבו גוש, קציצות עוף, קוסקוס וירקות.

פיתות חמות.

עוגת שיש תפוז.

שירות קפה ותה.

 

דבר הדיאטנית

אותה הערה כמו בתפריט אל על לגבי החומוס והפיתות. הערכה קלורית – כ- 550-500 קלוריות כולל העוגה, לא כולל הפיתות והחומוס.

 

 

 

תפריט צהריים                                               

 

טיסות קצרות  (ברצלונה, איטליה)

3 אופציות לכריכים בלחם שחור

כריך עם סלט טונה.

כריך עם חמאה גבינה צהובה, בצל, חסה ועגבנייה.

כריך עם גבינת שמנת וגבינה צהובה, בצל, חסה ועגבנייה.

ליד הכריכים מוגשים  עוגיות או מאפינס. 

 

 

דבר הדיאטנית

אין מידע לגבי סוג הלחם, אבל ברור שעדיף לחם מלא ולא רק בגוון כהה, שיכול להיות לחם לבן צבוע.

 כל כריך מוערך  בכ- 300-350 קלוריות. למי שאינו צמחוני או טבעוני עדיף הכריך עם סלט הטונה. הירקות מצוינים, חבל שהגבינות שמנות ואין אופציה לגבינה של %5-9.

על העוגיות והמאפינס מומלץ לוותר, אין צורך בתוספת פחמימות וסוכר כתוספת לכריך.

 

מילה לארקיע: קיימות גבינות צהובות ולבנות במרקם קרמי הדומה לזה של גבינת שמנת למרות שמכילות 5% שומן בלבד. 

 

ארוחות בטיסות ארוכות (דבלין, שבדיה)

מגשים חמים. 3 אופציות :

 נודלס ועוף, ירקות מוחמצים, עגבנית שרי, חומוס ופיתה.

כדורי בשר בקר עם פתיתים ואותן התוספות.

דג עם ירקות מבושלים ואותן התוספות.

 

דבר הדיאטנית:

שלוש המנות מוערכות בכ-400 קלוריות כל אחת ללא הפיתה והחומוס שמוסיפים עוד כ-300 קלוריות. מנת הדג היא הבריאה ביותר. מומלץ לוותר על החומוס והפיתה אם כמות האוכל המבושל והירקות מספיקה כדי להשביע.

 

מילה לארקיע:  אם מדובר בדג נסיכת הנילוס, היה עדיף להחליף אותו בדג ים צפוני כמו בקלה, סול, או אפילו סלמון.

 

 

 

כריכים מלחם שיפון, דגנים או גב'טה.

הכריכים החלביים כוללים גבינות צאן, ממרחים כפסטו ועגבניות יבשות, ירקות טריים ואנטי פסטי. הכריכים הבשריים כוללים סוגי בשרים קרים: פרוסות חזה עוף, פסטרמה, כתף מעושן, ממרחים (חרדל ודבש, איולי), ירקות טריים ואנטי פסטי. 

מי שלא רוצה כריך, יכול לקבל סלט טרי עם תוספות כגון חיטה, גרעיני חומוס, רוטב יוגורט ושום.

בקבוק מים אישי.

עוגה/עוגיות ומשקה חם.

 

דבר הדיאטנית:

כל כריך מוערך בכ- 300-350 קלוריות.

עדיף לבחור בסלט כדי לקבל יותר ירקות, הוא גם נותן תחושה של יותר קלות ורעננות.

המשקה החם והעוגה או העוגיות – עוד כ- 230-250 קלוריות.

ארוחת בוקר

 אומלט עם מבחר ירקות ופירות  או  פנקייק חם.

 

דבר הדיאטנית

עדיף לאכול את ארוחת האומלט, בתנאי שהיא מלווה בלחם (רצוי מלא) שישביע. הערך מבחינת החלבון, הויטמינים, המינרלים והשובע מארוחה זו גבוהים יותר.

 כל אחת מהארוחות בכ-350-400 קלוריות, כמובן תלוי כמה לחם ולחמניות אוכלים. כמו כן, אם מורחים חמאה או ריבה זה מוסיף עוד קלוריות.

 

ארוחת צהריים

עיקרית – שתי אפשרויות:

סלט קוסקוס עם גבינת פטה וזוקיני, עוף טייג'ן עם אורז, לקינוח מוס קינמון עם אננס, גבינה וקרקרים

או

טפנד זיתים עם סלט מעורב ומעל גבינה וחסילונים, פסטה "קונצ'ילי" ברוטב ארבייטה, לקינוח פרופיטרול עם חמוציות ו-וניל, גבינה וקרקרים.

.

דבר הדיאטנית

 מבחינה בריאותית אין  עדיפות לאחת הארוחות, למעט עדיפות קלה לאורז על פני הפסטה.

 

British Airways

 

ארוחת הבוקר:

סלט פירות טרי, סלמון מעושן עם מלפפונים בשמיר וקרם פרש, יוגורט פירות.

או

ארוחת בוקר אנגלית ביצים מקושקשות עם עירית, תפוחי אדמה מוקפצים עם טימין, שמפיניון, עגבנייה ונקניקיה בגריל.

או

בלינצ'ס גבינה עם רוטב וניל וקומפוט אגסים.

 

דבר הדיאטנית

ארוחת הבוקר האנגלית המסורתית  מאוד לא בריאה. היא מכילה כמות גדולה של קלוריות, שומן וחלבון מהחי, שדורש מהגוף אנרגיה לפרק ולפנות את עודפיו. מומלץ להשאיר בצד לפחות את הנקניקייה וגם את הקרם פרש, שלמי שלא יודע, מדובר פשוט בשמנת מתוקה. אם מרגישים שבעים תוך כדי הארוחה, מומלץ להפסיק באמצע גם אם נשאר אוכל על המגש.

 

הארוחה מוערכת  בכ- 500-600 קלוריות.

 

מילה לבריטיש: אם ממילא מוגש סלט פירות ויוגורט, ניתן להציע גם דגנים וגרנולה ולהפוך את המנה לבריאה.

 

ארוחת צהריים:

פילה סלמון מאודה עם סלט תפוחי אדמה בשמנת חמוצה חרדל ועירית, תבשיל בקר בזעפרן עם אורז פילאף ושעועית ירוקה מוקפצת.

או

טורטליני גבינה ברוטב שמנת, ריקוטה ותרד עם פרמזן.

מנה אחרונה:

עוגת מוס קפוצינו

 

דבר הדיאטנית

 

כל אחת מהמנות מוערכת בכ-700 קלוריות, כולל הקינוח. מנת פילה הסלמון, היא הבריאה ביותר ומעניקה את התחושה הקלה ביותר. למרות שעדיף לאכול אורז, שכלול במנת הבקר, מאשר סלט תפוחי אדמה שמכיל שמנת חמוצה.

 

על מנת הטורטליני גבינה מומלץ לוותר כי סביר להניח שהיא השמנה ביותר, ומכילה פחמימות פשוטות.  מנה זו עלולה לגרום ליותר כבדות ותחושת נמנום, לא כל כך מתאים למי שצריך לרדת עוד מעט מהמטוס ולעבור את כל ההתארגנות בשדה התעופה ועד המלון. וכמובן שמומלץ לוותר על הקינוח. 

 

ארוחת לילה:

כאשר הטיסה מתחילה בשעות הערב המאוחרות  – מוגש תפריט ארוחת צהריים למעוניינים בכך, ובמהלך הלילה ניתן לקבל תה, קפה, משקאות קלים וחטיפים.

 

דבר הדיאטנית

כיוון ששעת הטיסה ידועה  מראש, מומלץ להתארגן בבית עם חטיפים בריאים, כמו פירות מיובשים, גרעיני סויה, בייגלה מחיטה מלאה, או אפילו כריך בריא למקרה של רעב לילה, ולוותר על הארוחה המלאה, בעיקר אם אכלנו כבר ארוחת ערב בבית או בשדה התעופה.

 

 

ארוחת בוקר:

ביצה מקושקשת עם עשבי תיבול וגבינת פטה, תפוחי אדמה ופלפל קלוי. סלט פירות טריים. גבינת שמנת, ריבה, חמאה ולחמניה.

 

דבר הדיאטנית 

 כ- 500-550 קלוריות. מומלץ לוותר על תפוח האדמה בגלל תחושת הכבדות שגורם.

 

תפריט צהריים:

סלט ירוק ברוטב ויניגרט חרדל

עוף בגריל עם עשבי תיבול, פסטה פנה פומודורו ופלפלים מוקפצים

עוגת בננה אגוזים

חמאה, גבינה ולחמנייה.

 

דבר הדיאטנית

המנה מוערכת בכ-530 קלוריות ללא הלחמנייה, עם החמאה והגבינה, יכולים להתווסף עוד כ- 200 קלוריות. מומלץ לוותר על הלחם כתוספת בארוחת הצהריים, אלא אם כן הארוחה לא השביעה. היתרון הוא ברטבים שהם יחסית דלי שומן וקלוריות – בסלט יש רוטב שאינו מכיל מיונז ובפסטה רוטב שמבוסס על עגבניות ולא על שמנת או שמן.

 

ארוחת בוקר:

סלט מלפפונים עם קוביות גבינת פטה ברוטב תימין ולימון, אומלט עם עשבי תיבול, תפוחי אדמה מוקפצים ברוזמרין, פלפלים מוקפצים ועגבניות שרי. 

 

דבר הדיאטנית:

400- 350 קלוריות, בהנחה שלא מוסיפים לחם או לחמניות. זו הארוחה המועדפת מבחינת כמות הפחמימות הפשוטות שהיא מכילה ומקנה שובע לזמן ארוך יותר.

 

אופציה: בלינצ'ס גבינה ברוטב וניל, לפתן פטל, סלט ירקות, ריבה, חמאה ולחמניות.

 

דבר הדיאטנית

 480-540 קלוריות, תלוי כמה לחמניות אוכלים (ההערכה הנמוכה – לחמנייה אחת, ההערכה הגבוהה – שתי לחמניות).

 

צהריים:

סלט ירוק עם עוף בגריל ופרמזן ברוטב שמן זית ולימון.

או

תבשיל בקר ופטריות עם תפוחי אדמה מוקרמים, זוקיני מוקפץ ופלפל אדום קלוי.

או

סלמון בעשבי תיבול עם רוטב זעפרן מוקרם, אורז ואורז בר עם תרד מוקרם וגזר מוקפץ.

עוגת אגוזים קרמל, גבינות, חמאה ולחמנייה.

 

דבר הדיאטנית:

המנות מוערכות ב-600-500 קלוריות עם סלט. העוגה, הלחמנייה והגבינות יוסיפו עוד כ-250 קלוריות. המנה עם הסלמון והאורז מומלצת יותר מבחינה בריאותית.

 

 ארוחת בוקר:

ביצה מקושקשת  עם גבינה ועירית, נקניק עוף, תפוחי אדמה מוקרמים עם פטרוזיליה ועגבניות קלויות. מאפין שוקולד אגוזים, גבינה, חמאה ולחמנייה.

 

דבר הדיאטנית

הארוחה עשויה  להגיע עד 800 קלוריות (!) כולל המאפין, עדיף לוותר עליו אם לא הכרחי. מומלץ להימנע בבוקר ממאכלים מבושלים וכבדים כמו תפוחי אדמה, גם בבתי מלון.

 

נקניק העוף מיותר מבחינה תזונתית. שילוב של ביצה עם גבינה ועירית, לחמנייה עם מעט גבינה או חמאה, עגבניות קלויות (כי אין אופציה לירקות טריים) – הם די והותר.

 

לראש שקט בחו"ל – אל תשכחו את ביטוח הנסיעות שלכם

תגובות (0)
הוסף תגובה