קוויאר שחור: כמה טעים – ככה גם יעיל

קוויאר שחור הוא מעדן יוקרתי וידוע. בני אצולה, מלכים (והיום עשירים ואוליגרכים) תמיד התהדרו במקומו על שולחן האוכל שלהם. עם השנים זכה הקוויאר לכינוי  "הזהב השחור" בשל יוקרתו ומחירו הגבוה. מלבד טעם ייחודי ונדירות, הקוויאר השחור נודע בסגולותיו הרפואיות.

 

הקוויאר השחור הוא בעצם ביצים של דג החדקן. אלה ביצים שנבחרו בקפידה, עברו מיון, סינון וניקוי יסודיים והומלחו קלות. כל גרגר של הקוויאר נושא עימו מטען חיובי עצום של רכיבים שנחשבים חיוניים להתפתחות תאים חדשים: חומר מאיץ גדילה וחלוקה לתאים חדשים. הקוויאר גם עשיר בלבונים וחומצות אמינו שונות, וכולל גם מינרלים כמו אבץ ונחושת, יחד עם ויטמינים רבים.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה