מחקר: אכילת יתר עשויה לפגוע בזיכרון

הנזק של משקל יתר והשמנה על הבריאות ידועים כבר מזמן, עכשיו נוספה סכנה נוספת. מחקר חדש שנערך במאיו קליניק, מצביע על כך כי השמנה יכולה לפגוע בזיכרון.

 

עוד ב- Onlife

המחקר גילה כי צריכת קלוריות גבוהה מדי, בין 2100 ל-6000 קלוריות, יכולה להכפיל את הסיכון להפרעות קוגניטיביות בלתי הפיכות, כמו אובדן זיכרון, בעיקר אצל אנשים בגילאי 70 ומעלה.

המחקר בדק 1233 אנשים בין הגילאים 70 ל-89, שמילאו שאלונים לגבי צריכת הקלוריות שלהם ורמת היכולות הקוגניטיבית שלהם. ל-163 מתוכם הייתה הפרעה קוגניטיבית כלשהי.

 

בסיום המחקר, חולקו האנשים ל-3 קבוצות עיקריות,  הקבוצה הראשונה הייתה של אנשים שצרכו בין 600 ל-1526 קלוריות. בקבוצה השנייה היו אנשים שצרכו בין 1,526 ל- 2,143 קלוריות ובקבוצה השלישית היו אנשים שצרכו בין 2,143 ל- 6,000 קלוריות ליום.

 

האנשים שנכללו בקבוצה עם צריכת הקלוריות הגבוהה ביותר, היו בעלי הסיכון הגבוהה ביותר ללקות בהפרעה קוגניטיבית כזו. ד"ר יונס גדה מעורכי המחקר, טען כי המחקר בדק כמה אנשים אכלו ולא מה הם אכלו כדי להעריך את ההשפעה.

 

הוא מסביר כי ממצאי המחקר אינם מעודדים הרעבה עצמית או אכילה לא מספיקה. לדבריו, המפתח לחיים בריאים, בכל גיל אבל ספציפית בגיל מבוגר, כמו בכל דבר הוא מינונים.

 

"צריך לאכול אוכל בריא ובכמות שמתאימה לנתונים פיזיים אחרים שלך כמו הגובה, רמת הפעילות, מחלות נוספות ועוד. אסור להפסיק לאכול בגלל שאתם עלולים לאבד את הזיכרון".

תגובות (0)
הוסף תגובה