מתכון לפסטה ברוטב תרד – מבשלים בזול

במשך שנים ניסיתי לדחות את הקץ. אבל בסוף הלחץ החברתי, כמו גם שיחות הסלון שלא יכולתי להיות שותפה להן, הכניעו אותי, ובאיחור ממש לא אופנתי והכי לא מגניב, התחלתי גם אני לראות את הסופרנוס.

 

עוד ב – Onlife:

 

בינתיים הספקתי לראות רק עונה אחת, אבל כבר עכשיו ברור לי מדוע כולם התמכרו לסדרה הזו. ואם חשבתם שהסיבה נעוצה איפשהו בין הדיאלוגים הפוגעים לבין הדמויות המורכבות, הרי שיש לכם טעות מרה. הסיבה העיקרית שבגללה אני אצה רצה לעונה הבאה היא האוכל.

 

הקנלוני, הספגטי ושאר המאכלים שאין לי מושג איך מבטאים אותם, גרמו לי לרצות להיוולד לאמא איטלקיה, כדי שבזמן שאבא שלי ישרת במאפיה, אני אוכל להתנחם בפחמימות חמימות, או בסתם איזה נקניק משובח. אחרי שהפנמתי שכנראה כבר קצת מאוחר מדי לזה, החלטתי לגשת לפלאן בי, זו שאומרת שגם אם אתה לא יכול להיוולד לאיטלקים, אתה עדיין יכול לבשל כמוהם. טוב, כמעט.

 

על מנת לעזור לי להרגיש כרמלה סופרנוס לרגע, פניתי לידידי ג', שהוא דווקא כן נולד לאיטלקי ולכן לימד אותי כל מה שאני יודעת על פסטה ועל קפה. ג' היה יותר מנלהב לנדב לי מתכון לערב האיטלקי שלי, אבל מהר מאוד נאלצתי לעצור אותו: "אתה זוכר שאני עדיין לא נשואה למאפיונר מליונר?".

 

מהצד השני של הבלקברי נשמעה דממה שידעתי היטב איך לפרש אותה – העצבים הרופפים הידועים של האיטלקים לא פסחו גם על ג', וכשמבקשים ממנו להכין פסטה בתקציב מוגבל הם זוקפים את ראשם ומנפחים את הווריד הזה שבצד הראש.

 

פסטה עושים מאהבה או שלא עושים בכלל, ומבחינתו אהבה זה לארג'יות. לבקש ממנו לחסוך על פסטה זה כמו לבקש מנער מתבגר להסתפק בסתם סמארט פון במקום באייפון 5. אחרי ריב ממושך ומתוח, כמיטב מסורת טוני סופרנו, הוא נאות לחשוב על המתכון הכי זול שהוא מכיר. אבל זול הרי זה עניין יחסי – מיד אחרי שהנהנתי לו בנימוס ואמרתי תודה, אצתי רצתי למגה, כדי לבחון עד כמה אפשר להוריד את ההוצאה. והתברר לי שאפשר גם אפשר.

 

מתכון ל- 4 מנות פסטה ברוטב תרד עם פטריות ושמנת  

חבילת פסטה –לטענתו עדיף להשקיע בפסטה כמה שיותר, כי כשהפסטה טובה, אפשר להוסיף לה קצת עגבניות מוקפצות בשמן זית, שום ובזיליקום טרי, וזה כבר ייצא מעדן.

 

לאלו שמבחינתם פסטה זו פסטה זו פסטה, ישנן לא מעט אפשרויות שלא יעלו כמו כרטיס טיסה לאיטליה, כך למשל, ספגטי של שפע שוק יעלה 4.73 שקל בלבד, מקרוני של אסם 5.99 שקל, ואת פסטה פרימיום של מגה אפשר למצוא במחיר של 7.99 שקל.

 

6-7  מדליוני תרד קפוא של סנפרוסט (26.99 שקל לחבילה) – לדבריו, עדיף להשתמש במדליונים, כי אז יש שליטה יותר טובה על הכמויות ואפשר לחסוך לפעמים הבאות, מה גם שהם מתפזרים טוב יותר ברוטב, אבל מי שכרגע מתכנן רק על מנה אחת, יכול לבחור בחבילת תרד טרי, שעולה 10.99 שקל.   

 

1/2 חבילת פטריות טריות (9.99 שקל לחבילה) – או, לחילופין, ללכת על קופסת שימורים של פטריות שמפניון חתוכות שעולה 4.79 שקל.

 

1/2 שמנת לבישול 15 אחוז שומן (9.49 שקל) 

 

4 שני שום קלופים וחתוכים לפרוסות דקות (9.99 שקל למארז של 4 ראשי שום)- את  השום הטרי אפשר להחליף בשום כתוש וקפוא של דורות, שכרגע נמצא במגה במבצע של 7.99 שקל ואין ספק שהוא יותר חסכוני, נשמר לאורך זמן (אין את החשש שבפעם הבאה שתעברו דירה תמצאו איזה ראש שום נשכח מתחת למגירות) וגם חוסך לא מעט עבודה מעצבנת.

 

 

ההכנה:

שופכים למחבת כמות נדיבה של שמן זית ומטגנים את השום על אש קטנה, כדי שלא ישרף. ברגע שהשום מתחיל להזהיב, מוסיפים את התרד. מומלץ להוסיף לתרד הקפוא גם מעט מים, או אם יש בבית יין לבן, זאת על מנת שהתרד לא יתייבש וישרף. אחרי שהתרד מתחיל להתבשל, מוסיפים את הפטריות וכשהכל כבר מוכן מוסיפים את השמנת. מערבבים ומבשלים כמה דקות על אש קטנה ואז אפשר לכבות את האש ולתת לרוטב להמשיך להתבשל מהחום של עצמו. בינתיים מכינים את הפסטה וברגע שהיא מוכנה, יוצקים עליה מהרוטב.

 

אז נכון, מכל מוצרי הרוטב יישארו שאריות שיספיקו לפחות לעוד מנה אחת, אבל מי שבאופן רגיל הבית שלו נקי ממצרכים (כמוני) יאלץ להוציא בקניה הראשונה 68.95 שקלים. לעומת זאת, מי שבוורידיו לא משתכשכות כדוריות דם איטלקיות, יוכל לקזז בעלויות 31 שקל. ומה אפשר לעשות ב- 31 שקל? קינוח כמובן.

 

אם זה היה תלוי בו, הקינוח היה אפוגטו – כדור גלידת וניל איכותית (32.29 של בן אנד ג'ריס) שעליו שופכים מנת אספרסו (54.99 שקל, של אילי). הקינוח שלי אמנם קצת פחות מפונפן ואיטלקי, אבל עדיין ישמח כל חובב מתוקים. אה, כן, והוא גם יעלה לכם 32.98 שקל בלבד:   

 

מתכון לגלידה פצץ    

חומרים לארבע מנות:

שלושה- ארבעה חטיפי שוקולד (כרגע במגה החטיפים של סידס נמצאים במבצע שווה במיוחד של שלושה טיפים – דהיינו, באונטי, סניקרס, מארס וטוויקס –  במחיר של שלושה חטיפים ב- 9.99 שקל).

 

ארבע כוסות גלידה וניל – אפשר וניל גורמה של קרמיסימו (22.99 שקל), או לבחור באופציית הביניים של ג'לטו (26.99 שקל).

 

ההכנה:

מקפיאים את החטיפים במשך שעתיים-שלוש, ואחר כך חותכים אותם לקוביות קטנות. את החתיכות מעבירים לקערה ולתוכה מוסיפים גם את הגלידה. מערבבים את הכל היטב ומעבירים לכוסות של מרטיני (אם יש) או יין.

 

אז כפי שאתם רואים, כמעט את אותה ארוחה איטלקית לארבעה אנשים אפשר להכין ב-156.93 שקל או ב- 70.97 שקל. כך שמסתבר שלא צריך להרוויח כמו מאפיונר על מנת לאכול כמו טוני, רק תעשו טובה ואל תספרו את זה לג', אחרת אני עוד עלולה למצוא ראש של סוס במיטה.

 

 

בתיאבון!

תגובות (0)
הוסף תגובה