מתכון ב-5 דקות: ביצה בקן של נקניק

אני מאוד אוהבת את השילוב של חביתה עם נקניק, מפרוסות של נקניקיה בחביתה ועד שכבות של נקניק בפריטטה. הבעיה היא שכל אלה דורשים הרבה זמן ולרוב אני פשוט לא טורחת.

 

המתכון של ביצה בקן של נקניק נותן את אותה תוצאה משביעה ומספקת במינימום מאמץ ועם מקסימום אפקט מושקע.

 

 

מצרכים:

1 ביצה

גליל של נקניק מבושל (פריזר רוסי, מורטדלה, נקניק תה – העיקר שלא יהיה נקניק פרוס)

 

אופן ההכנה:

1. פורסים את הנקניק לפרוסות שמנמנות, ברוחב ס"מ וחצי.

2. יוצרים חור בפרוסת הנקניק כדי שיהיה מקום לביצה – כלומר מקבלים צורה של טבעת (אפשר גם לא לחתוך את כל הפנים אלא רק ליצור שקע שיקבל את הביצה).

3. מחממים מחבת על אש גדולה עם קצת שמן ומניחים בפנים את טבעות הנקניק. ללא שהיות שופכים את הביצים בעדינות פנימה – החלמון צריך להתמקם במרכז והחלבון יתפזר קצת מסביב. ממליחים לפי הטעם.

4. מכסים וממתינים מספר דקות, לפי מידת העשייה של הביצה שאוהבים. אין צורך להפוך לצד השני. הנקניק מקבל צריבה קריספית מהממת בחלקו התחתון, החביתה שחומה, והחלמון עדיין מעט נוזלי מבפנים. יוצא מהמם!

תגובות (0)
הוסף תגובה