מתכון לפסח: פבלובה עם קצפת, אגוזי לוז ושוקולד

6-8 מנות

 

רכיבים:

למרנג:

 4 חלבונים

 200 גרם (1 כוס) סוכר

 ½כפית תמצית וניל

 1 כפית חומץ טבעי

 1 כפית קורנפלור

לקצפת אגוזים:

חצי כוס אגוזי לוז

 500 מ"ל שמנת מתוקה

 2כפות סוכר

להגשה:

שוקולד מריר/חלב, מגורד

אגוזי לוז, קלופים, קלויים וקצוצים גס

 

עוד ב-Onlife:

 

אופן ההכנה

 מהם האגוזים המומלצים ועל מה כדאי לוותר

אגוזי מלך, פקאן, לוז, קשיו, מקדמיה, ואפילו פיסטוקים ושקדים. מהם האגוזים הבריאים יותר, על פי עקרונות התזונה הטבעית?

לכתבה המלאה

1. יום קודם מכינים  את המרנג ומשרים את האגוזים בקצפת:

2. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מניחים את אגוזי הלוז בתבנית וקולים כ- 20 דקות. מניחים להתקרר מספר דקות לפני שמשפשים את האגוזים ומסירים מהם את הקליפה החיצונית. בעזרת סכין או מעבד מזון, קוצצים ½ מכמות האגוזים דק (יתר האגוזים ישמשו לקישוט המרנג).

4. בסיר בינוני, מניחים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את האגוזים הקצוצים לשמנת החמה ומניחים בצד כ-30 דקות. מעבירים למקרר למשך הלילה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים צלחת בקוטר 20 ס"מ במרכז התבנית ובעזרת עיפרון מציירים עיגול.

6. בקערת מיקסר נקייה או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החלבונים ומקציפים לצקף יציב ומבריק. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, כף אחרי כף, ותוך כדי הקצפה. אחרי שכל הסוכר הוקצף עם החלבונים מקציפים 3-4 דקות נוספות. כשהמרנג מוכן הוא ירגיש חלק, ללא כל גרגרי סוכר. אם נותרו גרגרים מקציפים מספר דקות נוספות. מוסיפים את הוניל ומקציפים. בעזרת מרית, מקפלים פנימה את החומץ והקורנפלור.

7. מעבירים את הקצף למרכז העיגול בתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מכניסים את התבנית לתנור ומנמיכים ל-120 מעלות. אופים בתנור עד שהמרנג יבש בגוון קרם בהיר, כ- ¼ 1 שעות. מכבים את התנור ומשאירים את המרנג להתקרר בתנור במשך הלילה.

8. לפני ההגשה, מעבירים את השמנת הקרה עם האגוזים דרך מסננת דקה. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ולפני שהיא מוכנה מוסיפים את הסוכר ומקציפים כמה שניות נוספות.

9. מעבירים את המרנג האפוי לצלחת הגשה שטוחה. יוצקים מעל את קצפת האגוזים ומפזרים מעל את יתר אגוזי הלוז הקלויים ושוקולד מגורר.

 

 

המתכון באדיבות אתר השף הלבן

תגובות (0)
הוסף תגובה