עוף פפריקה וירקות: בריא על האש

מרכיבים:

1 כף אבקת מרק עוף

1 בצל יבש – פרוס לחצי עיגול

2 עגבניות בשלות גדלות – חתוכות לקוביות

2 פלפלים כתומים – פרוסים  לרצועות בעובי של כ-1 ס"מ

2 פלפלים אדומים – פרוסים לרצועות של כ-1 ס"מ

7 כרעי עוף ללא עור וללא עצם

1 כף שמן קנולה

4 כפות גדושות פפריקה מתוקה

1 כוסות מים

פטרוזליה קצוצה

מלח פלפל

תרסיס שימון נטול שמן.

 

 

אופן ההכנה:

1. מתבלים את כרעי העוף במלח ופלפל, מחממים מחבת טפלון גדולה ועמוקה מרססים בתרסיס השמן נטול השומן, משחימים את כרעי העוף משני הצדדים ומוציאים את כרעי העוף מהמחבת לקערה, ומניחים בצד.

2. שופכים למחבת את כף השמן, ומוסיפים את הבצל הפרוס.

3. מטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות לריכוך והשחמה קלה.

4. מוסיפים את הפלפלים והעגבניות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות לריכוך.

5. בכוס מים, ממיסים את כף אבקת המרק – ומוסיפים למחבת.

6. ממשיכים לערבב בכף עץ, ומוסיפים את הפפריקה והמלח

7. מכניסים חזרה את כרעי העוף, מוסיפים למחבת את הנוזלים שהצטברו בקערה שבה עמדו הכרעיים המושחמים, מביאים לרתיחה, ומנמיכים לאש נמוכה.

8. ממשיכים לבשל כ-1/2 שעה.

 

בשלב הבישול אפשר להעביר את הכל לתבנית – ולבשל בתנור בחום של כ-150 מעלות, במקום על הכיריים. 

 

מעטרים בפטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.

 

כל כרע שווה ערך למנת חלבון בשרי בארוחת צהריים ול-150 קלוריות.

 

באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

תגובות (0)
הוסף תגובה