תנועת יום שני ללא בשר מגיעה למסעדות ומספקת מתכון צמחוני

כחלק מהנסיון להטמיע את "יום שני ללא בשר" במודעות הציבורית, תצטרף מחר (יום שני) מסעדת מודרן בירושלים, למסעדות רבות ברחבי העולם, ותשיק תפריט צמחוני מדי שבוע.

 

תנועת יום שני ללא בשר (Meatless Monday) נוסדה בישראל בשנת 2012 כחלק מתנועה עולמית בעלת אותו שם ומתוך מטרה לצמצם את צריכת הבשר בעולם ולתרום לסביבה. בתנועה מאמינים שאפילו יום אחד ללא בשר בשבוע, ייסייע לכדור הארץ , לבריאות האישית שלנו ולאיכות החיים של בעלי החיים עצמם. יום שני נקבע בכל העולם כיום בו נוותר על צריכת בשר כחלק מאג'נדה בריאותית וסביבתית והתנועה הישראלית מתאימה עצמה לעקרונות אלה.

 

מיקי חיימוביץ', לשעבר עיתונאית ומגישת חדשות ובהווה יוזמת ומובילת קמפיין "Meatless Monday" בישראל, תפתח את האירוע במסעדת מודרן ותתן הסבר על הפעילות העולמית בנושא.

 

במטרה להנחיל למודעות את יום שני ללא בשר, ולעודד עוד ועוד אנשים להצטרף לתנועה, השף אביטל סבג, נטורופתית ושפית טבעונית, מנדבת מתכונים אישיים להנאתכם:

 

 

1. מעורב ירושלמי צמחוני

 

המצרכים הדרושים (לכמות של שישה סועדים):

20 פטריות פורטבלו

2 כוסות עדשים שחורים מבושלים

3 עלי מנגולד

כרובית

כפית פלפל שחור

כפית כמון

כפית פפריקה

100 גרם טופו אורגני

כפית קארי

כפית מלח גס אטלנטי אפור

2 בצל

 

 

אופן ההכנה:

שוטפים את הפטריות, וחותכים לרצועות דקות.

את הכרובית שוטפים ומפרקים לפרחים קטנים,

חותכים את הטופו לקוביות ומשרים ברוטב הסויה

קוצצים את עלי המנגולד והבצל.

מקפיצים את הבצל יחד עם הטופו והתבלינים, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים לעוד עשר דקות. מוסיפים את עלי המנגולד והעדשים וממשיכים להקפיץ לעוד עשר דקות.

ניתן להוסיף שומשום מלא בהגשה.

 

2. טנגו קטניות (התשובה למסבחה טבעונית)

המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים 

להכנת חומוס יווני מעדשים צהובות:

חצי קילו עדשים צהובות חצויות

5 כוסות מים

כף כמון

כפית קארי

כף מלח גס אטלנטי

2 לימוני ליים בעונה או לימון רגיל

2 כפות שמן זית

רבע כוס פיטרוזליה קצוצה שטופה

 

אופן ההכנה:

משרים את העדשים במים למשך שעה, שוטפים היטב היטב עד לקבלת מים צלולים.

מעבירים לסיר מתאים יחד עם המים והתבלינים ומבשלים למשך שעתיים או עד שהעדשים הופכות להיות ממרח.

 

שעועית נימוחה:

2 כוסות שעועית לבנה

מיץ מ 2 לימונים

כף זעתר

3 כפות שמן זית איכותי

4 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

משרים את השעועית למשך 12 שעות

שוטפים ומסנננים ומעבירים לסיר לחץ  לבישול למשך שעה

מעבירים למכתש ועלי או מעבד מזון וטוחנים גס את השעועית.

 

בהגשה לוקחים צלחת עמוקה, מסדרים את שכבה אחת את קרם העדשים ושכבה מעל את קרם השעועית, מזליפים מיץ לימון, שמן זית, זעתר ומגישים.

 

3. קינואה כסלט טאבולה

הקינואה מחליפה את הבורגול בהצלחה יתרה ומעניקה גיוון מרענן לאחת מאבני הבניין של הסלטיה הערבית.

 

 

המצרכים הדרושים להכנת 4-6 מנות:

שתי כוסות קינואה מבושלת ומצוננת

כוס אחת דחוסה של פטרוזיליה קצוצה דק

כוס דחוסה של כוסברה קצוצה

כוס דחוסה של גרגיר קצוץ

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ גס

2 כפות נענע טריה קצוצה דק

2 שיני שום

1/2 פלפל חריף טרי קצוץ דק ככל האפשר

3 לימונים

1/3 כוס שמן זית משובח

מלח ופלפל שחור טחון טרי

כוס זיתי קלמטה קצוצים

 

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים יחד את כל החומרים, מועכים פנימה את השום, ממליחים, מכינים מיץ מהלימונים ויוצקים מעל הסלט מפלפלים. מערבבים ומגישים.

 

 

האירוע במסעדת מודרן יכלול ארוחה בת 20 מנות ללא בשר – יין וקינוחים. מחיר: 120 ? לסועד.

הארוחה תתקיים בצהרי יום שני, ה-29 באפריל בין השעות 12:00-16:00. מספר המקומות מוגבל, יש להזמין מקומות מראש במייל events@modern.co.il

 

החל מה- 29 באפריל יופעל במסעדה לצד התפריט הרגיל גם תפריט עשיר ללא בשר.

תגובות (0)
הוסף תגובה