איך לשמור על המשקל במהלך חופשת הקיץ

צירוף המילים הזה: "דיאטת הרזיה בחופשה" נשמע לא כ"כ הגיוני. ואכן, יש קושי לרזות במהלך החופשה, אבל בהחלט אפשר לשמור על המשקל הקיים. אם אתם מתכננים תהליך של הרזיה, אל תדחו אותו בגלל החופשה המתקרבת. מניסיון, דחייה משמעה החלטה שסופה עשוי להיות 2 קילוגרמים נוספים בחופשה. ועוד דבר – כל מי שזה עתה השיל מעצמו את הקילוגרמים המיותרים ולא מתחשק לו לקלקל את המאמצים שכבר הושקעו ולעלות את הקילוגרמים שכבר ירדו – אין סיבה לייאוש. אפשר בהחלט לנסוע ולנפוש ולחזור באותה מידת בגד.

 

עוד באון לייף:

·         רוצים לרזות: אל תעשו דיאטה

·         קיץ משמין: טעויות ההשמנה הנפוצות

·         פירות הקיץ: משמינים או מזינים?

 

איך עושים את זה?

  • קבעו לעצמכם מטרות ריאליות: לחזור מהטיול ללא תוספות! אם המטרה אינה מציאותית, האכזבה גדולה והיא זו שתסלול את הדרך למקרר.
  • התחילו את התכנון כבר בשלב של הזמנת כרטיסי הטיסה. בחברות תעופה רבות היום ניתן להזמין מראש ארוחה קלה או בריאה יותר מהארוחות הקבועות. גם אם קיימת בעיה בריאותית, ניתן להזמין מראש, בחלק מהמקרים,  ארוחה מתאימה, כמו למשל לחולי סוכרת, צמחונים וכדומה.
  • ב- DUTY FREE כדאי לבדוק את החנויות ופחות את בתי הקפה. הגיעו שבעים מהבית או קחו איתכם פרי עד שתקבלו ארוחה בטיסה.
  • במהלך הטיסה חשוב מאוד להקפיד על שתייה ובעיקר שתיית מים. ממש מומלץ לוותר על שתייה מתוקה ומיצים.
  • בארוחה בטיסה אכלו במינונים קטנים (ממילא הארוחות לא גדולות במיוחד), ובחרו רק מה שבאמת טעים לכם ושווה לבזבז עליו את הקלוריות.
  • בטיול עצמאי קל יותר לשלוט במה שמכניסים לפה. רצוי להצטייד בכל בוקר במצרכים במרכול. כך תוכלו להכיר את מטעמי האזור, ובכל זאת לשמור על הגזרה.
  • בטיול מאורגן, כאמור, המלאכה קשה יותר, אבל אפשרית. בארוחת הבוקר במלון כדאי להעדיף דגני בוקר או יוגורט + גרנולה, ירקות, ופירות. מזונות אלה אינם דלי קלוריות, אבל הם משביעים לכמה שעות.
  • ארוחת הבוקר של בתי המלון היא מוקש רציני לדיאטה. אם אתם מתכננים להתאכסן כמה ימים באותו מלון, נסו בכל בוקר חלק מהמגוון. כדאי להחליט מראש מה אוכלים. בדקו את כל המבחר, ורק לאחר מכן החליטו מה הכי מפתה אתכם. תוכלו לבחור גם בשיטה של ארוחת טעימות – שימו כף על הצלחת ממבחר גדול של מאכלים. בשתי השיטות תרגישו שטעמתם מהכול. מצד שני בארץ גדול מאוד גם המבחר של גבינות דלות שומן יחסית, ירקות בשפע (המוגשים גם ללא רוטב וכך אפשר להחליט כמה מוסיפים), דגני בוקר עשירים בסיבים, יוגורט וכדומה. כאשר אתם ממלאים את הצלחת מלאו קודם כמחצית ממנה בירקות ורק לאחר מכן בחרו מהשאר.  מהמתוקים עדיף לבחור פנקייק, סלט פירות או יוגורט עם גרנולה.  גם בחו"ל גדל מאוד המבחר המוגש בשנים האחרונות. רצוי שלא לבחור את ארוחת הבוקר הקונטיננטלית, מכיוון שמרכיביה משמינים, לא משביעים וממילא תצטרכו זמן קצר לאחר מכן לאכול שוב.  מבחינת השתייה יש עדיפות ראשונה למים כמובן, ואם מאוד חשובה לכם שתייה מתוקה, השתדלו לבחור מיץ טבעי אמיתי, המוגש היום בחלק מהמקומות.
  • בחופשת מנוחה תוכלו לתזמן את ארוחת הבוקר לאחר פעילות גופנית מוקדמת, כמו שחייה או הליכה וכך תקזזו חלק מהקלוריות כבר לפני הארוחה.
  • כדאי להתמקד בארוחה אחת עיקרית ביום – בצהריים או בערב. בחו"ל, סביר להניח שזו תהיה ארוחה במסעדה, ותוכלו לטעום את מטעמי האזור המיוחדים. בחופשה בארץ, תוכלו לנהוג באותה הדרך, גם בארוחה זו תוכלו לבחור בשיטת "ארוחת הטעימות".
  • חופשת "הכול כלול" –בארץ או בחו"ל  –  זו אחת הדרכים היותר קשות למי שמשקלו יקר לו. כאשר מתכננים חופשה חשבו היטב אם אכן זה מה שאתם רוצים. מי שבכל זאת מנסה לשמור על בריאות ומשקל בחופשה כזאת יכול לנקוט בשיטת "ארוחת הטעימות" – לטעום מעט מכל דבר. דרך אגב,  כשיש 5 ארוחות ביום , לא ממש חייבים ללכת לכולן, במיוחד אם אתם מרגישים עדיין מלאים מהארוחה הקודמת.
  • אם אתם מתלבטים בבחירה בין המנות בדקו את מפלס השמן. מנות עשירות בשומן לא מצליחות להסתיר את זה. השמן צף מעל התבשיל ותורם לברק אופייני. סמכו על המראה והתחושה ובחרו מנות דלות יחסית בשומן.
  • מבין הקינוחים העדיפו תמיד פירות או גלידה. אם בא לכם שוקולד, קנו כזה ששווה באמת את הקלוריות (כמו בשווייץ או בלגיה), ואכלו פרלין אחד או שניים. ידוע כבר כי דברים טובים מגיעים באריזות קטנות…  עוגות תמיד יכילו את כמות הקלוריות הגדולה ביותר. אפשר להתחלק במנה האחרונה עם עוד מישהו.
  • בדקו את גודל המנות. בארצות הברית, למשל, המנות ענקיות ומשפחה שלמה יכולה לחלוק מנה אחת, לעומת זאת בצרפת המנות קטנות מאוד. נסו לבדוק זאת לפני ההזמנה ולהתאים את ההזמנה לגודל המנות.  
  • אל תוותרו על המאכלים המקומיים, כי הם חלק מהכיף של הטיול. אבל נסו בהחלט לקזז אותם בחלקים אחרים של היום או לאכול מהם בכמות קטנה, בעיקר במקומות שבהם האוכל המקומי עשיר בשומן ובקלוריות.
  • תמיד חשוב לשתות. שתייה מתוקה תוסיף לתפריט קלוריות רבות נטולות תחושת שובע. לכן העדיפו מים או סודה.
  • החליטו מראש שמוותרים על שירותי המיני בר – יקר לכיס ולמשקל.
  • אכלו בנחת – חוויית האכילה היא חלק מהטיול. אכילה אטית תורמת בסופו של דבר להקטנת המנות. זכרו זאת כאשר אתם מזמינים. אולי אפשר לוותר על המנה הראשונה ולאכול רק מנה עיקרית.
  • בטיול בחו"ל – כולם הולכים, גם מי שאינו עוסק בפעילות גופנית קבועה בארץ. בלי להרגיש תוכלו לשרוף קלוריות רבות . בחופשת מנוחה תוכלו לנצל את האזור להליכה או לבחור בפעילות גופנית המוצעת בבית המלון.

 

תפריט לדוגמא לחופשת הקיץ

ארוחת בוקר

·         2 פרוסות לחם מקמח מלא או 4 פתית או לחמית + גבינות באחוזי שומן נמוכים ככל האפשר, נקניקים דלי שומן, חומוס

·         הרבה ירקות עם מעט רוטב (רצוי רוטב על בסיס יוגורט)

·         ביצה לא מטוגנת, דג (טונה, דג מלוח וכדומה)

·         יוגורט + גרנולה או סלט פירות או חלב עם דגני בוקר

 

במהלך היום:

פירות, כריך מלחם מקמח מלא בשעות הצהריים המאוחרות

ארוחת ערב חמה (בבית מלון או במסעדה)

·         מנה בשרית לא מטוגנת

·         פחמימה כמו אורז, תפוח אדמה, בטטה, פסטה וכו'  

·         ירקות ללא הגבלה טריים, מבושלים. לבחור כאלה שנראים עם מעט שמן ככל שניתן

·         קינוח – גלידה או סלט פירות

 

מתוך הספר " 365 יום בלי תירוצים" בהוצאת כנרת.

ליצירת קשר עם ליאורה חוברה- http://www.liora-houbara.co.il

תגובות (0)
הוסף תגובה