מה לאכול בארוחת החג?

שוב מתחילה תקופת חגים, והעליה במשקל בלתי נמנעת: רובנו נעלה כ- 2 ק"ג במהלך החגים. רק שהפעם מדובר בחג ארוך מאוד שכולל לפחות 4 ארוחת גדולות, כך שבקלות אפשר לעלות אפילו יותר מזה או לחילופין להרוס חודש שלם של דיאטה. כדי להקטין את הנזק כדאי לאכול כמה שפחות בין הארוחות הללו, וגם לחשוב על זה שאולי לא ממש חייבים לאכול את כל המנות – בכל ארוחה.

 

עוד באון לייף:

·         דיאטת חלבונים: הדרך המהירה לירידה במשקל

·         תפריט נכון ומאוזן: מה הגוף שלכם צריך?

·         לעבור את הצום בשלום  

 

אם אנחנו רוצים לטעום מכל מאכלי החג המסורתיים, בלי לעלות במשקל – הדרך היא לאכול קצת פחות במשך היום ולהימנע מנשנושים וארוחות ביניים.

הנה התפריט המומלץ בשעות שלפני ערב החג:  

 

ארוחת בוקר:

2 פרוסות לחם קל עם גבינה 5%

+סלט ירקות קטן

 

ארוחת צהריים:

ביצה קשה או קופסת טונה במים

+סלט ירקות

 

אחה"צ:

פרי או יוגורט 1.5%

 

בארוחה עצמה כל מה שצריך לעשות זה להקפיד על מנות בגודל סביר, ולהימנע ממאכלים מטוגנים או שמכילים כמות גדולה של שמן.

 

במנה הראשונה, איזה דגים עדיפים?

הדגים המומלצים הם קודם כל הסלמון, ואחריו גם הבורי והדניס. למרות שהם לא דלים בשומן –  יש בהם כמות גדולה של חלבונים, ברזל וויטמין B12, והכי חשוב – כמות גדולה של חומצת השומן אומגה-3, שמשפרת את זרימת הדם ומסייעת במניעת טרשת עורקים וסרטן. גם הפורל (דג נהרות ששוחה במים מתוקים קרים) מומלץ. הוא מכיל אומגה 3 ואין בו מתכות רעילות.

 

אילו דגים פחות מומלצים?

בקרפיון יש מעט מאוד אומגה 3 וגם נסיכת הנילוס – שהערך התזונתי שלה נמוך. חשוב לזכור שטיגון – מבטל את כל הערך הבריאותי של הדגים ואפילו מגדיל את הסיכון למחלות.

 

אילו בשרים לא יפגע בדיאטה?  

חזה עוף וכתף בקר הם הכי דלים בשומן, וכדאי להדגיש לגבי הבקר: שאחוז השומן בסינטה ופילה בקר זהה לזה שבפרגית, והם מכילים יותר אבץ, ברזל וויטמין B12, כך שהם אפילו עדיפים. הכי צריך להיזהר כמובן מאנטריקוט וגם מכבש, שמכילים הרבה שומן רווי וכולסטרול.

 

האם כדאי להימנע מתוספות?

3 כפות אורז מכילות כ- 100 קלוריות. מבחינה בריאותית, הפחמימות העדיפות הן קינואה, כוסמת, אורז מלא, בורגול וקוסקוס מלא. פסטה, אורז לבן ופתיתים פחות מזינים. אפשר לשדרג את האורז וכל תוספת אחרת עם ירקות וקטניות, כמו: אפונה, עדשים או גרגירי חומוס.

 

כמה קלוריות יש ביין?

בכוס גדולה של יין יש פחות מ-100 קלוריות, מה שאומר שגם מי שבדיאטה יכול לשלב כוס יין כל יום. יש ביין כמות עצומה של נוגדי חמצון, שמשפרים את זרימת הדם, מפחיתים את הסיכון להתקפי לב, אלצהיימר ואירוע מוחי ואפילו מעכבים תהליכי הזדקנות. הכמות המומלצת היא כוס אחת עד 3. לנשים מומלץ לשתות פחות מגברים, כי אצל נשים הכבד מפרק יותר לאט את האלכוהול.

 

נקודה חשובה נוספת: בכל היינות, יש חומרים משמרים שנקראים ביסולפיטים, שגורמים לכאבי ראש בקרב 70% מהאנשים, אפילו יום שלם אחרי השתייה.  מהבחינה הזאת עדיף יין אדום, כי יש בו קצת פחות חומרים משמרים מיין לבן.

 

יין ישראלי בריא יותר

יין אדום יבש הוא הבריא ביותר. יש בו הרבה יותר רכיבים פעילים מיין אדום חצי יבש או יין אדום מתוק, וגם הרבה יותר מיין לבן (נוגדי החמצון נוצרים בקליפה של הענבים ובייצור יין לבן מסירים את הקליפה).

מעניין לציין שנוגדי החמצון האלו נוצרים בכמות גדולה יותר כשיש יותר שמש, ובגלל זה יש יתרון ליינות הישראלים. לפי המחקרים, ביין ישראלי יש פי 2 רכיבים פעילים מיין צרפתי או ספרדי למשל. 

 

כל מי שנהנה ממשקאות אלכוהוליים אחרים, כמו: שמפניה וקאווה- הם מכילים את אותם ערכים תזונתיים וקלוריות כמו ביין- 70 עד 100 קלוריות בכוס גדולה. גם בבירה גם יש נוגדי חמצון חשובים שמפחיתים את הכולסטרול הרע ומחזקים את המערכת החיסונית, אבל הרבה פחות קלוריות – 42 במאה גרם, 130 קלוריות בבקבוק.

 

להתפנק בקינוח?

במקרה של ארוחה גדולה כמו זו של ראש השנה, הקינוח המומלץ  מבחינה קלורית הוא לפתן פירות יבשים- דל בשומן ומאיץ את תהליך העיכול.

את העוגה אולי כדאי להשאיר למחר בבוקר יחד עם הקפה… ( לא לוותר- אלא לדחות לבוקר…)

תגובות (0)
הוסף תגובה