גם לילדים: מאפה קישואים אישי

עוד לא פגשתי ילד שלא אוהב מלפפון. חלק משגרת הטעימות והמעבר לאוכל מוצק כולל האבסה מסיבית במלפפון – ירק ידידותי, קל לאכילה, טעים ולא מאיים. אין לי כלום נגד מלפפונים, אני רק תוהה מה קרה בדרך לאח האובד של המלפפון, הלא הוא הקישוא.

 

הדמיון בין שני הירקות גדול מהשוני ובכל זאת, לא פגשתי ילד שמבקש לצד החביתה שלו, חתיכות של קישוא. אני מניח שהפספוס הזה של הירק הממש טעים והורסטילי הזה, הוא של ההורים, אבל תשמעו לי, אחרי שתכינו את המאפה האישי הזה, לא רק שהילדים שלכם יבקשו קישואים, גם אתם תכניסו אותם לשגרה הקולינרית שלכם.

המרכיבים:
1 קישוא בינוני מגורר ואחרי סינון נוזלים
תפוח אדמה בינוני קלוף ומגורר גס, אחרי סינון נוזלים
בצל סגול מגורד דק
75 גרם חמאה / שמן קנולה
שן שום
200 מ"ל שמנת צמחית
2 ביצים
100 גרם גבינת צ'דר/פרמז'ן או אפילו צהובה מגוררת
3 כפות גדושות פירורי לחם
מלח
פלפל

התקנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
ממיסים חמאה (או שמחממים את השמן) במחבת, מוסיפים הקישוא ומאדים, מוסיפים תפוח אדמה ומאדים
מוסיפים בצל ומערבבים לתערובת. מעבירים את התערובת למסננת ומגירים נוזלים
מנגבים את המחבת ומחזירים לאש
טורפים ביצים ושמנת יחד
מחזירים את התערובת למחבת ומוסיפים את הביצים והשמנת, מלח ופלפל, מערבבים
מכבים את האש ומוסיפים שני שליש מגבינה ושתי כפות פירורי לחם ומערבבים
מחלקים את התערובת לתבניות אישיות (או לתבנית קאפקייקס), מפזרים מעל גבינה ופירורי לחם ואופים כ-20 דקות על חום בינוני, או עד שהתערובת מזהיבה יפה ומתקשה.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה