לאכול סיבים תזונתיים מחוץ לבית

סיבים תזונתיים הם חלק חשוב ממקורות המזון היעילים והבריאים ביותר לנו. אבל במציאות היומיומית אנחנו מוצאים את עצמנו אוכלים רוב היום מחוץ לבית. אנחנו נוטים שלא לשים לב לשעה, ואז כשהבטן מקרקרת אנחנו לא טורחים לחפש מזון בריא בהכרח, אלא פשוט לספק את הצורך באוכל.

 

עוד ב- onlife:

·         סובלים מעצירות? בדקו מה אתם אוכלים

·         6 מאכלים שלא ידעתם שהם בריאים

·         מפסיקים לנשנש אחרי החגים

 

סיבים תזונתיים הם סוג של פחמימה שאין לנו כבני אדם את היכולת לפרק אותה. פחמימה שלא מתפרקת לא נספגת לדם אלא יורדת למעי הגס ומתוך כך היא תורמת להסדרת ותקינות מערכת העיכול. וגם דואגת לבריאות המעי בדרך. הסיבים מהווים כעין מברשת ניקוי למעי ובנוסף במעבר למעי חלק מהסיבים הופכים לסוג של ג'ל וכך הם מקטינים את ספיגת הסוכר והשומן מהמזון שאכלנו כי הם קולעים אותו סביבם ומוציאים אותו החוצה מבלי שהוא נספג בגוף. מעבר לכך, הם מהווים מקור מזון לחיידקים החיוביים במעי הגס ומשפיעים על תקינות המערכת החיסונית.

 

 

רושם ראשוני: חשה שובע

קארין שי, אם לשניים, נלחמת ב-7 ק"ג מיותרים שיושבים עליה. בואו לקרוא על התהליך שהיא עוברת. בלוג מיוחד

 

 

 

 

מי צריך לאכול סיבים תזונתיים?

כולם. הסיבים התזונתיים תורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול כך שהם מועילים לכולנו. מחקרים חדשים מצאו שאכילת סיבים מפחיתה מחלות. תורמת לחולי סוכרת ואף מגנה עלינו מפני מחלות כרוניות שכל כך מאפיינות את ימינו. העולם המודרני חשוף היום למזון מעובד, פחות בריא, משמין יותר – עובדות שידוע כמאיצות מחלות.

 

אז איפה נמצאים הסיבים?

כל מה שמגיע מהצומח ולא טיפלנו בו בשום צורה מכיל סיבים. הירקות שמכילים את כמות הסיבים הגדולה ביותר הם: ברוקולי, גזר, חסה, כרוב, תרד וגם דלעת.הפירות עם כמות הסיבים המשמעותית הם: תפוחים, אגסים, תאנים ועכשיו רגע לפני החורף גם תותים.

סיבים נמצאים גם בדגנים מלאים וקטניות. אם ניקח את הלחם כדוגמא אז לחם מחיטה מלאה מכיל את כמות הסיבים הגדולה ביותר. גם דגני הבוקר מכילים סיבים. כמובן שיש בהם גם רכיבים אחרים ולכן חשוב לקרוא את האותיות הקטנות. ומבחינת קטניות, נוכל למצוא את הסיבים בחומוס, שעועית, עדשים ואפונה.

 

כמות הסיבים המומלצת לאדם ליום היא מעל 15 גרם ועד 30 גרם, תלוי כמובן במשקל. ולכן חשוב שהארוחות לא יהיו מבוססות רק על מזונות עתירי סיבים כדי שלא נעמיס מדי על מערכת העיכול.

 

4 מנות עתירות סיבים המומלצות כשאוכלים בחוץ:

סלטים

כל סלט ירוק מכיל הרבה סיבים. לצורך הגיוון גם סלט נבטים עם ירקות זו אופציה נפלאה. אם אנחנו לקראת חורף, מרקי ירקות או קטניות מכילים הרבה סיבים.  

 

כריכים

אין לכם זמן לארוחת צהריים במסעדה או בבית קפה וכל מה שאתם רוצים זה כריך על הדרך? בחרו בלחם דגנים שעשוי מדגנים מלאים, וכאן נשאלת השאלה: האם יש באמת דגנים בלחם או שעובדים עלינו? אפשר פשוט להסתכל על  לחם מדגנים מלאים ואם המרקם שלו הוא לא בצבע אחיד, רואים שיבולת שועל, גרעינים  או חתיכות – יש סיבים בפנים.

 

סושי

איפה מסתתרים הסיבים במנת הסושי? באצות כמובן. לא משנה איזה סושי אתם מעדיפים או מה תזמינו ליד. מנה של כמה יחידות תספק לכם את כמות הסיבים המומלצת. אם בסושי או לצידו תהיה טונה אדומה בכלל הרווחתם כי שם נמצא החלבון הטוב.

 

אוכל ביתי

פעמים רבות אנחנו מוצאים את עצמנו במסעדות ביתיות קטנות שמכינות לצהריים את האוכל שאנחנו מכירים מהבית. אז לצד השניצל או הקציצות מומלץ תמיד לשלב תוספת של ירקות מאודים או חיים או אם אתם מחפשים משהו משביע יותר לכו על מג'דרה, בטטה או קוסקוס או סלק, עדשים או ברוקולי. אפילו בתפוחי אדמה יש סיבים. כמובן שאם אתן בוחרות להביא אוכל מהבית דאגו לתוספת דומה.

 

המנה הבריאותית

אם אתם מאלו שכבר נחשפו לטרנד הבריאותי ואימצתם אותו לא חסרות היום מסעדות טבעוניות שבהן המקורות הם צמחיים ולכן תמיד נמצא סיבים כמעט בכל מנה. הלחם מלא בסיבים ובמקרים רבים נטול גלוטן, הביצים וגם הירקות אורגניים כמובן ותמיד נוכל למצוא שם קטניות בריאות ומשביעות כמו: קינואה, עדשים וכמובן גם אורז מלא, טופו וסילאן.

 

סיבים בקינוח?

קשה למצוא סיבים בקינוחים. רוב הקינוחים שאנחנו מכירים הם מעובדים ולכן עוגות וגלידות לא מכילות סיבים. בכל זאת חייבים מתוק? חטיפי הגרנולה למיניהם הם המומלצים. אומרים עליהם שהם לא בריאים כי יש בהם שומן וסוכר, וזה נכון אבל המכלול מספק משהו מתוק וכל עוד מדובר בחטיף שהערף הקלורי לא עולה על  100 קלוריות הוא אינו מזיק. גם לאלו מביננו ששומרים על המשקל, מרבית הדיאטות מאפשרות לאכול חטיף פעם ביום בתנאי שלא עולה על 100 קלוריות. 

 

רוצה לדעת עוד על סיבים תזונתיים ותחושת שובע? לחצי כאן

תגובות (0)
הוסף תגובה