סופגניות מזרחיות עם טחינת ריבת פלפלים

 

 

המצרכים:

לבצק:

2 וחצי כוסות קמח לבן

שקית 50 גרם שמרים קרים

1/2 כפית מלח

1 כף סוכר

3 כוסות מים קרים

כוס פירה מוכן (2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ורכים או אבקת פירה להכנה מהירה)

 

לריבת הפלפלים:

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

1 פלפלון חריף קטן אדום או ירוק ללא הגרעינים

1 בצל לבן קצוץ דק

1 כוס סוכר

1 כוס מים

1 כוס טחינה גולמית "אחוה"

 

אופן ההכנה:

להכנת הבצק מאחדים את כל המרכיבים יחד לעיסה אחידה. המרקם צריך להיות סמיך כמו גבינה לבנה. מכניסים למשך 45 דקות למקרר להתפחה.

בינתיים, ניגשים להכנת ריבת הפלפלים. מאדים את הבצל והפלפלים עם מעט שמן. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומרסקים את הכל במעבד מזון ידני ומחזירים לסיר. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסה של כל הסוכר עד שמתקבלת ריבת פלפלים סמיכה. (למתעצלים, ניתן לדלג על שלב זה ולהשתמש ברוטב צ'ילי מתוק). 

 

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחממים שמן עמוק. מומלץ מאוד להשתמש בצ'יפסר בעל בקרת טמפרטורה. ממלאים כף גדולה בבצק ויוצקים את תוכן הכף לתוך השמן החם. אין צורך להקפיד על צורת הבצק, הבצק יפול לתוך הסיר, יתחיל להתעגל יפה ויצוף כלפי מעלה. לאחר שהבצק צף, הוא מתחיל להתנפח. כדאי לעזור לו בעזרת כף מחוררת להתהפך לצד השני לטיגון משני הצדדים.מטגנים במשך כשתי דקות עד לקבלת גוון זהוב ויפה. מוציאים למסננת לסינון עודפי השמן. לפני ההגשה, מכינים טחינה לבנה לפי ההוראות ובמקום המים מוסיפים את ריבת הפלפלים.

תגובות (0)
הוסף תגובה