מתכון לספגטי עם כדורי בשר

חומרים

500 גרם בשר הודו תחתון או בקר

2 בצלים גדולים

2-3 שיני שום

1 פרוסת חלה שרויה

1 ביצה גדולה

1 כף קמח תופח, מנופה

2 כפות פטרוזיליה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לרוטב:

1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות (או עגבניות משומרות שלמות)

3 כפות שמן

2 בצלים גדולים קצוצים

3 כפות רסק עגבניות

1 כף מיץ לימון

חצי כפית סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה
הקציצות:

טוחנים את הבשר עם הבצל והשום.

סוחטים את החלה וטוחנים (פעולה זו גם מנקה את המטחנה) ומערבבים.

מוסיפים ביצה טרופה, קמח, פטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.

מערבבים היטב ומשהים כ- 25 דק' למיצוי הטעם.

 

 

הכנת הרוטב:

יוצקים מים רותחים על העגבניות, קולפים אותן וחותכים לקוביות גסות (אם משתמשים בעגבניות טריות).

מאדים בשמן את הבצל, עד לקבלת גוון זהוב.

מוסיפים את העגבניות ומאדים עד להתרככות העגבניות.

מתבלים ברסק, מלח, פלפל, מיץ לימון וסוכר. מערבבים, טועמים ומשפרים את הטעם ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ- 10 דק'. מצננים מעט את הרוטב ומרסקים במעבד מזון עד לקבלת רוטב חלק.

 

מחממים היטב את השמן, צרים כדורים בגודל אחיד ומטגנים לגוון זהוב.

 

מבשלים את הספגטי, לפי ההוראות שעל גבי האריזה, ומסננים (אין צורך לשטוף).

בעוד חמה מעבירים מיד לקערה יוצקים את רוטב העגבניות מסביב לפסטה ומניחים את כדורי הבשר.

 

המתכון הוא מתוך סדנאות חנוכה לילדים ברשת "לגעת באוכל" שיתקיימו בתאריכים

1-5.12.13 

תגובות (0)
הוסף תגובה